avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contracte credit staff
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contracte credit staff

OUG 50/2010.


Legea spune ca
Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica urmatoarelor contracte: :
d) contracte de credit acordate de catre un angajator angajatilor sai cu titlu accesoriu, ca sprijin pentru acestia, fara dobanda sau cu O dobanda anuala efectiva mai mica decat cea practicata pe piata si care nu se ofera in general publicului;

Avand in vedere:
- cele de mai sus (OUG 50),
- un credit staff contractat de banca in CHF in 2008
- clauza din conventia de credit cf. careia la incetarea calitatii de angajat, banca modifica rata dobanzii la nivelul dobanzii practicate de banca la data incetarii raportului de munca fara necesitatea incheierii vreunui act aditional
- dobanda practicata este X% (fara a fi mentionat in contract ca este fixa si nici ca este variabila sau legata de LIBOR)
- in portofoliul bancii nu exista in prezent produs de creditare in CHF

Intrebari:
- poate modifica Banca rata dobanzii fara semnare de act aditional?
- rata dobanzii in acest caz este fixa sau variabila? daca OUG 50 nu se aplica creditelor staff, cum interpretez dobanda?
- un credit staff poate conditiona demisia dupa intoarcerea din concediu de crestere copil?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Dobanda fixa sau nu? radu1984 radu1984 Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 2008 cu dobanda 3.99% p.a. Nu este specificat ca in alte contracte: 3.99% p.a. - dobanda fixa Am ... (vezi toată discuția)
Modificare rata dobanda pentru un credit in chf contractat in 2008 geoiv geoiv Am nevoie de parerea dvs. Pana acum cateva zile am fost angajata unei anume banci - sa ii spunem \"Z\" deoarece am decis sa demisionez. Am contractat de la ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 -referiri la marja bancii CristianD CristianD Buna ziua! Referitor la OUG50 /2010 - in contractul initial incheiat cu banca nu era prevazuta o marja fixa a bancii ci doar dobanda variabila de 4.25%p.a. In ... (vezi toată discuția)