avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract cesiune de actiuni
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract cesiune de actiuni

Buna ziua.
Revin cu acest subiect mai in detaliu.Actionarii unui SA(cedenti) cu capital social de 90114 lei isi vand actiunile la un SRL(cesionar) cu 2684000 lei.Platile se fac conform contractului de cesiune de actiuni,impozitul este platit de cesionar(2684000-90114 lei=2593886x16%=415022 lei suma ce se scade din pretul cesiunii.
Eu am inregistrat contabil 261 =5121 ,261=446,446=5121.Va rog o parere daca inregistrarile sunt bune si daca trebuie sa depun decl.100 pentru acest impozit eu ca cesionar si care este termenul.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: cristinabojescul , utilizator 11:22, 15 Februarie 2015
Referitor la contractul de cesiune de actiuni va rog mult o parere.La data respectiva eu cesionar am virat la stat impozitul de 16% si am facut decl.100 cu acest impozit la randul 15 din declaratie.
Va rog sa-mi spuneti in decl.205 an 2014(am inteles ca depun decl.205) bifez punctul 6 iar la sectiunea IV din declaratie ce trec?Numele persoanei fizice si CNP si ca sume?
Va rog mult o parere.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri zilieri Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Ce nota contabila fac pentru a inregistra impozitul 16% pe care il opresc zilierilor (vezi toată discuția)
Proces verbal de cesiune a actiunilor george popa george popa as dori un model de proces verbal de cesiune a actiunilor de catre asociatul unic catre o alta persoana. (vezi toată discuția)
Distribuire dividende Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua Daca la luna decembrie distribui intocmesc aga , o parte din profit nererpartizat din cont 117 in dividende 457 pana la 25 ianuarie se depune decl ... (vezi toată discuția)