avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contestatie decizie OSIM de inregistrare marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contestatie decizie OSIM de inregistrare marca

Am inregistrat o marca la OSIM si un tert a depus contestatie la decizia de inregistrare marca, publicata in BOPI. Trebuie sa depun intampinare?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:57, 19 Noiembrie 2014
Este recomandabil sa formulati un raspuns scris la acea contestatie (daca vreti, e un fel de intampinare).

Raspunsul trebuie depus intr-un anumit termen si trebuie sa contina contra-argumente relevante care sa impiedice OSIM sa admita contestatia tertului.

Procedura prin care se solutioneaza contestatia e ceva oarecum similar procedurii de judecata in instanta, dar se desfasoara la OSIM. Va sugerez sa fiti reprezentata de un consilier autorizat in domeniul marcilor sau avocat specializat.
Multumesc pt raspuns. Da, voi fi prezenta la OSIM la data stabilita, dar nespecificandu-se nimic in Citatie in legatura cu Intampinarea, nu stiam daca este obligatorie sau nu. Nu se precizeaza in citatie nici termenul in care ar trebui sa depun un raspuns scris si nici in lege nu am gasit nimic.
ajungeti la termen si cereti termen pentru luarea la cunostinta a motivelor contestatiei.

conform art 50 (6) din Regulamentul de aplicare al Legii 84/1998, dvs (in calitate de intimat) puteti depune raspunsul la contestatie cu cel putin 5 zile inainte de termenul fixat ptr solutionarea contestatiei.

Avand in vedere ca motivele contestatiei nu v-au fost comunicate, puteti cere termen pentru luare la cunostinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie/decizie inregistrare marca bubu.g bubu.g Impotriva unei decizii de inregistrare a marcii nu se face opozitie?se face contestatie? (vezi toată discuția)
Opoziþii ºi contestaþii osim monik monik buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu un raspuns? opozitiile si contestatiile la OSIM se desfasoara ca la instanta, cu citarea partilor, dezbateri in fata ... (vezi toată discuția)
Cerere de reînnoire a mãrcii dupã expirarea termenului de protecþie adriana1989 adriana1989 Buna ziua, Detin o marca a carei perioade de protectie a expirat de 2 luni.As vrea sa stiu daca este legal sa depun o cerere de reinnoire sau sa depun o noua ... (vezi toată discuția)