avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Am facut recurs intr-un proces civil. Am recuzat primul complet iar la prima infatisare cu noul complet am constatat ca intimatii nu au depus intampinare. Ba mai mult, instanta a tinut mortis msa ne judece in acel moment, impofida cererii mele insistente de a amana judecata , pentru a-mi putea pregati apararea. Avocatul partii adverse a depus la dosar, in finalul pledoariei,
o "lista a cheltuielilor", fara a preciza ce reprezinta acestea sau suma lor. Instanta nu mi-a invederat nimic in privinta cheltuielilor de judecata. Eu ne mai putand solicita nimic deoarece dreprul meu la replica a fost intrerupt de catre instanta. Cauza se judeca peste doua zile. Mai pot depune concluzii scrise. Cum pot contracara toate acestea ?!
Cel mai recent răspuns: gavriila , utilizator 14:17, 19 Noiembrie 2014
Atîta timp cît recursul a fost promovat de dv., judecata nu putea fi amînată în vederea pregătirii apărării.
Cheltuielile de judecată, se solicit în cadrul cererii de recurs.
E drept că, o copie a înscrisurilor depuse de partea adversă cu titlu justificativ al cheltuielilor de judecată trebuia să va fie comunicată si dv., dar ăsta nu poate constitui motiv de nelegalitate al deciziei ce se va pronunța.
Multumesc. Nu mi-ati spus nimic despre nedepunerea intampinarii.Daca nu au depus intampinare, mai putrau depune acte doveditoare in privinta cheltuielilor de judecata?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
gavriila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzarea completului de judecata la fiecare termen. ce se poate face? vasi2007 vasi2007 Ce se poate face in cazul in care partea adversa formuleaza verbal cerere de recuzare a completului de judecata la fiecare termen iar ulterior nici nu o depune ... (vezi toată discuția)
Motive de recurs - contestatie la suspendarea executarii silite laau laau Partea adversa a declarat recurs- contestatie la suspendare silita deoarece judecatoria a admis suspendarea executarii silite la cererea mea. As avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Denumire document juridic casanova casanova Am actionat in judecata o persoana si am castigat in prima faza, judecatoria a emis sentinta in favoarea mea . Parata a declarat recurs , motiv pentru care si ... (vezi toată discuția)