avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si plata pensiei alimentare

Buna ziua.am nevoie de un sfat.sunt casatorita de 3 ani cu acte si am o fetita de 3 ani si 3 luni.sotul mi-a comunicat sec ca vrea sa divortam fara a avea un motiv plauzibil.in prima faza a propus sa mergem la notar sa ne intelegem pt divort si copil,dar pana atunci a promis ca ma ajuta la cresterea copilului.numai ca de 2 luni s-a mutat de acasa(noi locuind in chirie,contract pe numele meu)si nu mai vrea sa participe la cheltuieli decat sa plateasca gradinita fetei si atat.eu nu vreau sa ne intelegem la notar pt ca nu am incredere in el.vreau sa deschid proces in instanta pt divort si pensie alimentara.ce pasi trebuie sa urmez,avand in vedere ca nu imi permit un avocat?ma pot reprezenta si singura?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:26, 19 Noiembrie 2014
Puteti incerca si prin mediere, divort, partaj, pensie alimentara. Totul se stabileste in acordul de mediere, este mult mai ieftin, mai repede si ce e mai important comunicarea intre parti intr-un loc mult mai placut decat in instanta.
intr-adevar,dar inca actualul sot nu se tine de promosiuni.si atunci daca nu vrea sa imi plateasca 1-2 luni pensia alimentara eu nu am cum sa il oblig atata vreme cat intelegerea s-a facut la mediator sau la notar.fara hotarare judecatoresca nu pot face nimic.va trebui sa intentez din nou proces? si apoi stiu ca pretul la mediator sau la notar e intre 10 mil-15mil
Cea mai ieftina si rapida varianta pe care cuplurile o pot alege pentru a pune capat casniciei, intr-o maniera demna si eleganta, totodata, este depunerea Acordului de Mediere la Judecatorie pentru consfintirea acestuia. Dupa alegerea mediatorului, sotii intra in sedinta de mediere unde vor stabili toate aspectele necesare si impuse de lege pentru desfacerea casatoriei prin acord, inclusiv cele care privesc cresterea si educarea minorului dupa desfacerea mariajului. In cadrul medierii, chiar sotii sunt cei care in mod exclusiv stabilesc conditiile si cadrul in care isi vor continua viata dupa divort. Odata stabilite aceste aspecte, se intocmeste Acordul de Mediere, act care va sta la baza cererii pentru desfacerea casatoriei care va fi depusa Judecatoriei si solutionata in Camera de Consiliu, deci nu in cadrul dezbaterilor publice.

Confidentialitate, rapiditate si costuri reduse sunt avantajele imbatabile ale alegerii acestei modalitati de divort.

Taxa de timbru pentru desfacerea casatoriei prin Acordul de Mediere este doar 20 lei, iar onorariul mediatorului este negociat si platit de parti in mod egal, variind, conform pietei din Bucuresti intre 200 si 1000 lei, functie de gradul de complexitate al cazului.


eu nu am cum sa il oblig atata vreme cat intelegerea s-a facut la mediator sau la notar.fara hotarare judecatoresca nu pot face nimic

Gresiti, va puteti adresa executorului, actul intocmita la notar constituie titlu executoriu.
la fel cu acordul de mediere, el se depune in instamta si se emite o hotarare.
Daca el e de acord cu divortul la notar, divortati la notar, poate il si plateste.
cat plateste la gradinita ?
Daca nu mai locuieste cu dvs, nu trebuie sa va platesaca din cheltuielile cu casa, ci numai cu intretinerea copilului. Daca e de acord sa va ofere o suma ce reprezinta 1/4 din salariul lui, nu puteti obtine mai mult nici in instanta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)
Divort refuzat lllucci lllucci Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)