avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil nascut in Romania dar parintii cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil nascut in Romania dar parintii cu domiciliu legal in strainatate

Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la alocatia de crestere a copilului meu. Acesta a fost nascut in martie 2011, in Romania. Din luna iunie 2012 am inceput un contract de munca in strainatate. Din iunie 2012 si pana in present am beneficiat de cei 42 de lei alocatia de crestere a copilului.
Am fost contactata recent de serviciul de alocatii si din tara in care am contractul de munca, pentru a verifica daca copilul meu este eligibil pentru a primi alocatia de stat aici, in tara in care domiciliez la ora actuala. Copilul meu primeste incontinuare cei 42 de lei in Romania. In aceste conditii, am dreptul legal de a primi si din tara actuala vreo diferenta de alocatie?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 20 Noiembrie 2014
1. Trebuie sa renuntati la alocatia de stat din Romania.

2. Pentru lamuriri adresati-va Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Despre ce tara este vorba?

Alocatia „europeana” reprezinta o forma de prestatii familiale care au ca scop asigurarea securitatii sociale pentru salariatii si lucratorii independenti si membrii familiilor acestora, care au resedinta intr-un stat membru al Uniunii Europene si desfasoara o activitate salariala sau independenta in unul dintre aceste state.

Indiferent de statul membru de resedinta al lucratorului migrant si al membrilor familiei sale, acesta are dreptul la prestatii din statul in care isi desfasoara activitatea (art. 73 din Regulamentul 1408/71). Parintii vor beneficia de prestatiile oferite de un singur stat, eventual primind o diferenta de la institutia competenta din statul care acorda prestatii mai mari.
Cuantumul acestor alocatii difera de la un stat la altul si se acorda conform legislatiei existente in tara in care lucratorul migrant isi desfasoara activitatea.

Care este procedura necesara pentru a primi alocatia
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil taiata hellticket hellticket doresc sa imi spuneti daca cei de la directia pt protectia copilului au voie sa taie alocatia copilului?? mentionez ca parintii sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)
Formulare europene alocatie crys92 crys92 buna ziua as dori si eu un raspuns am depus anu trecut alocatia in italia si nam primit nimic din alte motive si acum vreau sa depun dosaru in romania si mi sa ... (vezi toată discuția)
Acordare alocatie in italia ana gabriela ana gabriela Buna ziua , as dori daca puteti sa-mi spuneti ce demersuri ar trebui sa faca sotul meu ptr. a beneficia de alocatie de stat ptr. 2 copii minori , avand in ... (vezi toată discuția)