avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mostenit necerut de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mostenit necerut de mostenitor

buna seara,am si eu o nelamurie,va rog poate imi spune cineva cum putem proceda:-in 1970,bunicul sotului a decedat si s-a facut dezbaterea de mostenire pe o casa batraneasca si teren ,mostenitori fiind sotia(bunica) si doi copii(:mama sotului si un unchi),insa ,in 1991 ,bunica si mama au vandut sotului meu(nepot) cotele indiviza .In tot acest timp,unchiul mostenitor al cotei lui indiviza nu a cerut si nu a intabulat cota lui indiviza din mostenire,nu l-a interesat si nu a platit impozite pt cotele lui,a decedat intre timp,iar in 2009,descendentii unchiului au deschis actiune de iesire indiviza sotului meu.Noi in anii 1998-2006 am demolat si ridicat alt imobil pe casa veche,am platit impozite pe intreaga suprafata ,cum procedam, sa se respinga actiunea descendentilor,pentru ca pe ei ii intereseaza nu terenul sau casa veche intre timp arsa de la un incendiu ci,bani,dar noi am facut rate credite sa ne cream confort copiilor,si nu avem cum si de unde sa le dam,bani.Mai au dreptul sa ceara o mostenire care nu i-a interesat nici cand traia tatal,nici dupa ani?ci doar acum?va multumesc
Cel mai recent răspuns: simonadevald , utilizator 13:25, 27 Noiembrie 2014
cum ati obtinut autorizatie de demolare si apoi de constructie?

sau l-ati mostenit ca patrimobiu de fapt?
Ce inseamna patrimoniu ,,de fapt'?,nu s-a obtinut nici o autorizatie demolare respectiv de constructie,se poate obtine AC acum in baza cerere obtinere AC si plata amenda?adica sa intabuleze in vederea punerii in legalitate?
va multumesc,...terenul e in aceata forma lot 3800 mp de pe vremea bunicii,dupa act vanzare 1991 e obtinut titlu pe 2900 mp si stapanait in acelasi lot de 3800 mp fara ca mostenitorul decedat sa-si ceara iesire indiviziune sau titlu sau ceva,doar acest dosar iesire indiviziune mostenitorii decedatului in 2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune roxana g23 roxana g23 Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)