buna seara,am si eu o nelamurie,va rog poate imi spune cineva cum putem proceda:-in 1970,bunicul sotului a decedat si s-a facut dezbaterea de mostenire pe o casa batraneasca si teren ,mostenitori fiind sotia(bunica) si doi copii(:mama sotului si un unchi),insa ,in 1991 ,bunica si mama au vandut sotului meu(nepot) cotele indiviza .In tot acest timp,unchiul mostenitor al cotei lui indiviza nu a cerut si nu a intabulat cota lui indiviza din mostenire,nu l-a interesat si nu a platit impozite pt cotele lui,a decedat intre timp,iar in 2009,descendentii unchiului au deschis actiune de iesire indiviza sotului meu.Noi in anii 1998-2006 am demolat si ridicat alt imobil pe casa veche,am platit impozite pe intreaga suprafata ,cum procedam, sa se respinga actiunea descendentilor,pentru ca pe ei ii intereseaza nu terenul sau casa veche intre timp arsa de la un incendiu ci,bani,dar noi am facut rate credite sa ne cream confort copiilor,si nu avem cum si de unde sa le dam,bani.Mai au dreptul sa ceara o mostenire care nu i-a interesat nici cand traia tatal,nici dupa ani?ci doar acum?va multumesc
Cel mai recent răspuns:
simonadevald , utilizator
13:25, 27 Noiembrie 2014