avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Recuperare sume de la FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Recuperare sume de la FNUASS

Buna ziua.
Care este data maxima in care pot depune la Casa de Sanatate dosarul pentru recuperearea sumelor de la FNUASS pentru concediile medicale aferente lunii august?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 00:20, 25 Noiembrie 2014
90 de zile calendaristice.
90 zile de la ce data? de la data depunerii declaratiei 112 pt luna august? de la 01 august, de la 31 august?
Cererile de recuperare se depun la sediul CASMB in termen de 90 de zile de la data la care angajatorii sunt indreptatiti sa le solicite, in cazul Dvs. dupa data de 01.09.2014 calculati 90 de zile calendaristice.


Buna ziua
Imi puteti indica, va rog, legea in care se vorbeste despre termenul in care angajatorul este indreptatit sa solicite sumele respective?
Art. 82
Indemnizaţiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termen de 90 zile de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite. Cuantumul indemnizaţiilor astfel solicitate se achită la nivelul cuvenit în perioada prevăzută în certificatul medical.

Art. 82 modificat de
Ordin nr. 470/2010 - pentru modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006 din din 11 mai 2010, M. Of. 312/2010;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume de la fnuass - oug nr. 36/2010 tamina tamina Buna ziua, dragi colegi de forum.. Va prezint adresa pe care am trimis-o CNAS privind termenul de prescriptie al indemnizatiilor platite de angajator si ... (vezi toată discuția)
Refuz plata concediu medical ion predescu ion predescu poate fi refuzat la plata un concediu medical datorita faptului ca salariatul nu a prezentat adeverinta de stagiu de cotizare nefacand dovada ca este asigurat, ... (vezi toată discuția)
Verificare prezenta concediu medical monicalirca monicalirca Lecturand stufoasa legislatie cu privire la acordarea concediilor medicale am o mare nedumerire si anume : CARE SUNT MEMBRI COMISIEI AMINTITI la pct.25 al ... (vezi toată discuția)