avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conditii pentru Srl-d
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conditii pentru Srl-d

Un Srl-D trebuie sa aiba un numar minim de angajati, adica poate functiona o perioada fara nici un angajat si cum se face impozitarea se alege in functie de ce daca plateste impozit pe venit sau pe profit?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 00:30, 21 Noiembrie 2014
Este obligatoriu sa aiba minim doi angajati din momentul obtinerii finantarii, dar va fi scutit de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru acestia. Impozitul va fi de 16% pe profit sau 3% pe cifra de afaceri in functie de obiectul de activitate principal. De asemenea, activitatea principala trebuie sa fie acea activitate care va depasi 50% din totalitatea incasarilor societatii.
Sunt mai multe conditii care trebuie respectate atat la inmatricularea societatii, cat si si dupa aceea!
Va recomand sa apelati la o persoana specializata!
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
IMR BUSINESS CONSULTING, Consilier juridic
Va rog sa fiti explicit, sunteti obligat sa aveti angajati daca solicitati AFN.... daca nu solicitati AFN...sunteti liber de angajati....cat despre impozitare, legea este cat se poaste de explicita...aveti nevoie de un economist/contabil si toate sunt rezolvate
Mici completari.
Este scutit de plata CAS datorat de societate pentru cel mult 4 salariati.
Impozit pe profit(16%) platiti doar daca cifra de afaceri depaseste plafonul de 65.000 euro cifra. Nici un cod CAEN care se incadreaza la 16% nu este eligibil pentru SRL-D.
Gresit! Un exemplu concret caen 7022 - 16% pe profit si se poate autoriza pe SRL-D!
Aveti dreptate. Credeam ca este pe lista codurilor neeligibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare srl eyecatcher eyecatcher Buna seara. Detin un SRL cu activitate principala 7022 : Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Veniturile lunare din aceasta activitate ... (vezi toată discuția)
3% sau 16% sau platitor de tva? inspectorhr inspectorhr O societate ,desii avand principala activitate codul caen 7022-consultanta si management in afaceri ,doreste sa fie platitoare de 3% impozit pe venit si ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl suciugeorgeta suciugeorgeta Ce pasi trebuie sa urmez pentru a infiinta un srl? sunt 2 asociati,sediul social la parintii unuia dintre ei activitatea principala magazin alimentar intr-un ... (vezi toată discuția)