avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Am un autoturism inmatriculat cu taxa recuperara in 2010. Doresc sa-l transcriu pe tatal meu. Se poate evita plata timbrului de mediu prin instanta cum se practica in urma cu 1 an ? Sau sunt obligata sa platesc taxa , apoi sa actionez pt. recuperare ?
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
tynatwine, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucicaroman@yahoo.com , utilizator 12:14, 4 Decembrie 2014
In acest moment nu se poate evita plata timbrului de mediu.
Timbrul de mediu trebuie platit.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua,
Am deschis actiune in instanta pt recuperare taxa mediu si am primit prin posta un plic in care se afla si o Comunicare adresa in care mi se solicita sa fac un raspuns la intampinare
Cererea mea suna cam asa:
Motivele actiunii: In data de 28.07.2010 am achizitionat un auto, iar in data de 30.08.2010.can am inmatriculat masina mi-a fost perceputa o taxa de poluare in suma de 4896,00 lei.Am mai spus ca aceasta taxa incalca dispozit. Prot de aderare incheiat de Romania cu cu UE, ca au fost incalcate dispozitiile Tratatului..etc... si am solicitat la obligarea paratei la restituirea taxei precum si a dobanzii legale aferente Mi-am intemeiat actiunea pe dispoz Legii 571/2003, coroborat cu HG 44/2004 si OUG 15/2012 ,

Prin intampinare mi se solicita sa iau act de adm financ sect 5 va fi reprezentata Directia generala a finat publice prin birou juridic contencios 5. Imi mai spun ca pe cale de exceptie invoca art 1() si (2) art. 5 alin (1) si (4) si art 11 din OUG nr 50/2008 privind instituirea taxei de poluare pt autovehicule - LIPSA CALITATII PROCESUALE PASIVE in acest litigiu si ca eu sa le admit exceptia invocata ssa se respinga pe fond actiunea formulata ca fiind indrepatat impotriva unei pers. lipsita de calit procesuala pasiva Mi se mai spune ca Art 1 alin (1) din OUG 50/2008 ca aceasta taxa constituie venit la bugetul Fd pt mediu si se gestioneaza de Adm fd pt mediu in vederea programelor pt prot. mediulu, sau ca banii sunt folositi pt reinoirea parcului auto, pt div proiecte, etc... Mi se mai spune ca Art 5 alin (1) din acelasi act normativ care prevede ca taxa se acalculeaza de autorit. fiscala iar alin 4 prevede expres faptul ca taxa se plateste intr-un cont deistinct deschis la trez pe numele Adm Fondului de Mediu. Cica Adm Financ poate proceda numai la restituirea diferentei dintre taxa spec pt autoturisme platita cu respectarea art 214(1)- 214(3) Cod Fiscal si taxa de poluare pt autovehicule , iar aceasta diferenta se va restitui pe baza procedurii stabilite in norme metodologice a prezentei Or de urg . Mi se mai spune ca aceasta taxa constituie venit la bugetul FD pt mediu si se administreaza de adm fd pt mediu . Imi mai spun ca autorit fiscale calculeaza aceasta taxa si emit decizii pt ca au ca temei legitimarea procesuala pasiva a autorit fiscale cu privire la competenta autorit de calcul a taxei de poluare. Tinand cont de cele prezentate se solicita admiterea exceptiei invocate pe cale de consecinta respingerea actiunii ca fiind indreptata impotriva unei persoane lipsite de calitate procesuala pasiva. Mi se mai spune ca legile cadru sunt obligatorii pt statele membre in privinta rezultatului insa autoritatile nationale au competenta de a alege forma si mijloacele prin care dispozitiile legilor cadru devin obligatorii pt fiecare stat membru in parte La sfarsit scrie ca : Avand in vedere cele prezentate solicitam instantei respingerea cererii de chemare in judecata fiind nefondata si mentinerea taxei de poluare achitata si judecarea in lipsa.
Ma puteti ajuta sa le pot face un raspuns sa pot demonta ce au spus?
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare taxa pe poluare lucicaroman@yahoo.com lucicaroman@yahoo.com Buna ziua, Am deschis actiune in instanta pt recuperare taxa mediu si am primit prin posta un plic in care se afla si o Comunicare adresa in care mi se ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto(timbru) maru222 maru222 daca am castigat an instanta sa anscriu masina fara taxa si nu am anscriso pana acuma mai este valabila hotararea judecatoreasca (definitiva}dupa intrarea noii ... (vezi toată discuția)
Despre taxa auto paulica_67 paulica_67 am citit la dvs pe forum ca se poate returna taxa auto platita. pe 15.11.2011 am platit taxa auto pentru o masina , apoi am facut o cerere pentru returnarea ... (vezi toată discuția)