am citit la dvs pe forum ca se poate returna taxa auto platita. pe 15.11.2011 am platit taxa auto pentru o masina , apoi am facut o cerere pentru returnarea taxei. am primit azi raspunsul urmator:suma achitata a fost incasata in baza art. 214 alin 3 din legea 571/2003codul fiscal care prevedere nu a fost declarata nneconstutionala de catre curtea constitutionala. taxa nu poate fi recuperata decat daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. cine are dreptate?
Introduceti actiune la sectia de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului. Calitate procesuala pasiva are AFP si nu DGFP, o spun de milioane de ori daca e nevoie. DGFP invoca lipsa calitatii procesuale pasive iar instanta o admite si respinge actiunea fiind apoi nevoiti oamenii sa o ia de la capat impotriva AFP
eu am chemat in judecata AFP si acum s-a casat si s-a intors la tribunal dosarul si instanta imi cere sa precizez cadrul procesual fata de DGFP!?!? ce sa le scriu?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa poluare
daniel67
Buna ziua .Am platit taxa poluare in 2008 . Am ationat in justitie ADMINISTRATIA FINANCIARA unde am platit taxa si am castigat la prima instanta,iar acum m-ia ... (vezi toată discuția)
Rezultat proces
marianiova
Solutie: Admite excepţia lipsei calitătii procesuale pasive a DGFP Dolj. Admite in parte actiunea Respinge cererea de obligare a DGFP la plata sumei de 956 ... (vezi toată discuția)
Taxa auto
tynatwine
Am un autoturism inmatriculat cu taxa recuperara in 2010. Doresc sa-l transcriu pe tatal meu. Se poate evita plata timbrului de mediu prin instanta cum se ... (vezi toată discuția)