avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... despre taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

despre taxa auto

am citit la dvs pe forum ca se poate returna taxa auto platita. pe 15.11.2011 am platit taxa auto pentru o masina , apoi am facut o cerere pentru returnarea taxei. am primit azi raspunsul urmator:suma achitata a fost incasata in baza art. 214 alin 3 din legea 571/2003codul fiscal care prevedere nu a fost declarata nneconstutionala de catre curtea constitutionala. taxa nu poate fi recuperata decat daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. cine are dreptate?
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 17:12, 6 Aprilie 2012
Formulati plangere in instanta impotriva Directiei Finantelor Publice,urmand etapele prevazute de procedura de recuperare taxa
Introduceti actiune la sectia de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului. Calitate procesuala pasiva are AFP si nu DGFP, o spun de milioane de ori daca e nevoie. DGFP invoca lipsa calitatii procesuale pasive iar instanta o admite si respinge actiunea fiind apoi nevoiti oamenii sa o ia de la capat impotriva AFP
eu am chemat in judecata AFP si acum s-a casat si s-a intors la tribunal dosarul si instanta imi cere sa precizez cadrul procesual fata de DGFP!?!? ce sa le scriu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare daniel67 daniel67 Buna ziua .Am platit taxa poluare in 2008 . Am ationat in justitie ADMINISTRATIA FINANCIARA unde am platit taxa si am castigat la prima instanta,iar acum m-ia ... (vezi toată discuția)
Rezultat proces marianiova marianiova Solutie: Admite excepţia lipsei calitătii procesuale pasive a DGFP Dolj. Admite in parte actiunea Respinge cererea de obligare a DGFP la plata sumei de 956 ... (vezi toată discuția)
Taxa auto tynatwine tynatwine Am un autoturism inmatriculat cu taxa recuperara in 2010. Doresc sa-l transcriu pe tatal meu. Se poate evita plata timbrului de mediu prin instanta cum se ... (vezi toată discuția)