avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatori

O prietena cu un handicap nu stiu gradul de handicap da poate presta 4 ore. Sa angajat vorba fie la 600 lei pe luna si lucra in jur de 8 ore pe zi munca. Dupa 1 luna jumate i-a dat 150 lei. Sa plins la mine, si am vb cu fostul patron care nu stia nici cum se numeste in cartea de identitate. Si ma apostrofat cu un termen ce m....mat.. te intereseaza pe tine.
Din cunostintele mele munca la negru se amendeaza. La prietena ma ii este frica sa nu piearda pensia, care si ea e de 215 lei.
As vrea sa o ajut, da nu sint sigur cum ii mai bine mai ales ca patronul are un limbaj tupeist.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
mihaigaby, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 21 Noiembrie 2014
Legea nu da voie sa reeducati patronul cu nuiaua.
Mergeti la ITM sa reclamati.
Cel mai binebar fi sa o faca ea.
Nu a fost vorba de dreptate ca in jungla. Ca sint sigur ca e mai tare in smecherasi. Da si daca reclama la ITM stiu ca amenzile sint pina la 40000 lei si care e rezolvarea? trebuie sa aduca martori etc.
Sebocupa ITM de caz.
De aceea sunt platiti.
Pot sa vorbeasca cu patronul sinsa rezolve amiabil.
Nune frumos cum procedeaza si ca profita in acest mod...
Eu vad 1 varianta sa merg cu un prieten si cu ea sa discutam (varianta cu inregistrarea nu tine). varianta 2 sa caute o colega in aceiasi situatie. Ca are deschise vreo 2 baruri si site pe net. Cu ITM nu vad rezolvare. Mersi de sfat si noapte buna. E o vorba noaptea uneori e cel mai bun sfatuitor.
Aveti grija sa nu va enervati si sa cheme tot el politia.

Cu ITM era mai simplu, zic eu...

Alte discuții în legătură

Minor platit necorespunzator pe 18 ore de munca cristimuntean24 cristimuntean24 Buna seara avocatnet.ro vreau sa va adresez o intrebare, dupa cum scrie si in titlul subiectului sunt un minor de 17 ani iar din mai am inceput sa ma angajez ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mircea.popescu1111@gmail.com mircea.popescu1111@gmail.com in ziua de salariu, patronul firmei - cel care platea salariile de obicei; a scos banii din banca cu statele de plata si a fugit cu banii de salarii; ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la anaf, politie si itm pentru probleme cu salariul, orele lucrate si concediul de odihna vasilemb vasilemb Buna ziua, In cazul in care nu am fost recompensat conform contractului individual de munca, am lucrat ore suplimentare ce nu mi-au fost platite, nu mi-au ... (vezi toată discuția)