avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati si dobanzi calculate la penalitati si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati si dobanzi calculate la penalitati si dobanzi?

poti plati la o datorie restanta (sold de 911 lei am platit la el pana acum aproximativ 2000 lei si cica as mai datora 2600 lei) continuu penalitati si dobanzi la penalitati si dobanzi?
va rog sa ma lamuriti este legal aceasta ? mentionez ca val creditului a fost achitata aproape in intregime si soldul restant este tot din dobanzi... voi platii toata viata? este vorba de un IFN
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 09:19, 21 Noiembrie 2014
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa va lamuriti care este datoria Dvs. si din ce e compusa - principal, dobanzi, penalitati, etc.
Cititi contractul incheiat ca sa vedeti cum se sting sumele pe care le datorati.
De regula, in astfel de situatii, IFN-ul stinge in ordine penalitati - dobanzi - principal. Asa incat, daca platiti o suma mica si nu diminuati principalul, acesta va produce tot timpul penalitati.
Incercati sa ajunteti la o intelegere cu creditorul si sa stabiliti ca mai platiti o suma de bani si inchid dosarul sau incercati sa platiti principalul ca sa nu mai produca penalitati.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati si dobanzi pentru un credit de nevoi personale executat silit cdode2005 cdode2005 Buna ziua, Va cer parerea in urmatoarea speta: -in martie 2009, am luat un credit de nevoi personale in suma de 10000 lei, cu dobanda fixa, pe 36 luni. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare corecta de catre executor a datoriilor la banca eagle_free eagle_free Am citit un material (publicat in august 2012) pe net care spune ca: Astfel, conform noilor reglementari, nu se pot aplica dobanzi penalizatoare decat la ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)