avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In vederea pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In vederea pensionarii

Epunere

1. o cooperativa s-a desfiintat
2. partial arhiva acestei cooperative exista, dar nu se gasesc documente spre a se elibera adeverinta in vederea pensionarii pentru 1 an si 9 luni.

INTREBARI :

1. In carnetul de munca este inscris ”cooptat membru cooperator” - salariul la acel timp, dar nu mi se da adeverinta. pt. ca - citez din adeverinta eliberata -
pt. perioada 01.01.1990 - 01.10.1992 nu detinem state de plata.
CUM SI CAND POT SA BENEFICIEZ DE ACEASTA VECHIME IN MUNCA SI DE PLATA IMPOZITELOR DIN ACEL TIMP??

2. vechimea de 1 an si 9 luni am inteles ca se ia in calcul, dar nu si punctul de pensie, pt. ca se considera ”0” - cum este corect ?

3. Societatea privata care a preluat mai multe arhive detine ce acte are de la acea cooperativa, mai putin pt. perioada pentru care se spune ca au fost distruse. Casa de pensii da din umeri.
EU CARE AM MUNCIT CUM POT SA IMI IAU PENSIA IN MOD LEGAL, IN CUANTUM DIRECT CORESPUNZATOR CU MUNCA DEPUSA SI RETRIBUTIA ALOCATA ACESTEI MUNCI?

4. Cui sa ma mai adresez? Daca ma adresez instantei de judecata cand o pot face? pe cine chem in judecata? Avocatul este din oficiu? care este procedura.

daca mai aveti nevoie de date suplimentare va rog sa ma intrebati.
multumesc

Alte discuții în legătură

Meseria de strungar in ce grupa de munca este situata ? geolip geolip Am muncit ca Strungar jntre anii 1974 si 1997. In ce grupa de munca este situata aceasta munca, (in vederea pensionarii) ?[b] (vezi toată discuția)
Societati disparute Claudia Ghioc Claudia Ghioc am pe tatal meu care doreste sa-si depuna dosarul de pensionare la limita de varsta si cum i s-a pierdut carnetul de munca trebuie sa cautam societatiile la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru dosar pensionare rdavid rdavid Buna ziua, Cum sau de la ce institutie pot obtine o adeverinta care sa confirme faptul ca am fost angajat cu carte de munca la o unitate (Cooperativa ... (vezi toată discuția)