avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie-drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie-drept

As dori sa ma 'luminati"intr-o problema:sunt necasatorita,dar locuiesc impreuna cu prietenul meu, intr-un apartament pe care l-am primt in donatie de la bunica mea! Avem amandoi mutatie la aceasta adresa!Daca ne casatorim si eu mor,sotul meu va avea drept de mostenire in urma mea la acest apartament?
Cel mai recent răspuns: atancoc , utilizator 19:43, 31 Mai 2009
Da,va avea drept de mostenire chiar daca in timpul vietii este bun propriu.
chiar daca nu vom avea copii?
~ Conținut șters la cerere ~
Dar daca nu ne vom casatori?
Vocatia succesorala a sotului supravietuitor priveste bunurile proprii ale sotului decedat precum si partea cuvenita acestuia din bunurile comune,cealalta parte apartinand deja supravietuitorului-calitate de codevalmas
Drepturile sotului supravietuitor
-un drept general de mostenire,in concurs cu oricare clasa de mostenitori
-drept succesoral special asupra mobilelor si obiectelor apartinand gospodariei casnice si asupra darurilor de nunta
-un drept temporar de abitatie

Alte discuții în legătură

Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu apartamentul parintilor cand unul din ei decedeaza si au 3 copii?cum se imparte? georgiana_toderascu georgiana_toderascu Mesaj:As dori sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru ca mama viitorului meu sot sa ii treaca partea sa de la apartamentul ei si al sotului decedat in numele ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale defunctului, dreptul sotului supravietuitor asupra lor tata1234 tata1234 Buna ziua, tuturor! Poate ma va lamuri cineva cu privire la urmatoarea speta. Ce sa intampla cu bunurile proprii ale defunctului, achizitionate inainte ... (vezi toată discuția)