avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atacare Decizie Curte de Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Atacare Decizie Curte de Apel

Buna ziua,

Va rog un raspuns de principiu la urmatorul caz:

- am pierdut in prima instanta un litigiu de munca, motivatia judecatorului de la Tribunal continand argumente la chestiuni pe care eu NU le contestasem, in schimb NU mi s-a dat un raspuns pe ceea ce contestasem de fapt. Motivatia am primit-o dupa 7 (sapte) luni si o saptamana de la momentul in care s-a dat decizia in sedinta de instanta.

- am atacat la Curtea de Apel, insa s-a intamplat exact acelasi lucru, neprimind o motivatie care sa trateze chestiunea contestata de mine.

Tinand cont ca, practic, NU mi s-a judecat cauza ridicata in cele 2 instante de judecata, ce pot face in acest caz?

Va multumesc,
un platitor de taxe cinstit
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:30, 23 Noiembrie 2014
Chiar daca nu am vazut dosarul cauzei, tind sa va dau dreptate. Prin urmare, puteti sa formulati o cerere de revizuire.

Cererea se va depune la instanta a carei hotarare se ataca.
multumesc!
Era foarte important să ne spuneți când a început litigiul.

Dacă litigiul dvs. a început înainte de data de 15 februarie 2013, atunci prevederile citate de freeelis mai sus nu se aplică întrucât actul normativ care le conține a intrat în vigoare ulterior acestei date.

Dacă litigiul dvs. a început după data de 15 februarie 2013, înseamnă că ați atacat hotărârea tribunalului cu apel (iar recursul nu mai poate fi exercitat). Art. 503, alin. (2), pct. 3 Cod procedură civilă, despre care credeți că poate fi temei pentru o contestație în anulare, nu este aplicabil întrucât se referă la hotărârile date în recurs. Însă dvs. nu aveți o hotărâre dată în recurs, ci una dată în apel.

În privința art. 509, alin. (1), pct. 1 Cod procedură civilă, el poate fi aplicabil doar dacă atacați o hotărâre care evocă fondul (chiar cu asta începe norma: ”Revizuirea unei hotărâri pronunțate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută...” ). Dacă dispozitivul hotărârii pronunțate în apel este ”Respinge apelul ca nefondat”, atunci hotărârea nu evocă fondul. Cererea de revizuire va fi respinsă ca inadmisibilă.
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)
Calea de atac la recurs Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Daca s-a respins actiunea de recurs in contencios la Curtea de Apel, mai exista vreo cale de atac? (vezi toată discuția)