- am pierdut in prima instanta un litigiu de munca, motivatia judecatorului de la Tribunal continand argumente la chestiuni pe care eu NU le contestasem, in schimb NU mi s-a dat un raspuns pe ceea ce contestasem de fapt. Motivatia am primit-o dupa 7 (sapte) luni si o saptamana de la momentul in care s-a dat decizia in sedinta de instanta.
- am atacat la Curtea de Apel, insa s-a intamplat exact acelasi lucru, neprimind o motivatie care sa trateze chestiunea contestata de mine.
Tinand cont ca, practic, NU mi s-a judecat cauza ridicata in cele 2 instante de judecata, ce pot face in acest caz?
Era foarte important să ne spuneți când a început litigiul.
Dacă litigiul dvs. a început înainte de data de 15 februarie 2013, atunci prevederile citate de freeelis mai sus nu se aplică întrucât actul normativ care le conține a intrat în vigoare ulterior acestei date.
Dacă litigiul dvs. a început după data de 15 februarie 2013, înseamnă că ați atacat hotărârea tribunalului cu apel (iar recursul nu mai poate fi exercitat). Art. 503, alin. (2), pct. 3 Cod procedură civilă, despre care credeți că poate fi temei pentru o contestație în anulare, nu este aplicabil întrucât se referă la hotărârile date în recurs. Însă dvs. nu aveți o hotărâre dată în recurs, ci una dată în apel.
În privința art. 509, alin. (1), pct. 1 Cod procedură civilă, el poate fi aplicabil doar dacă atacați o hotărâre care evocă fondul (chiar cu asta începe norma: ”Revizuirea unei hotărâri pronunțate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută...” ). Dacă dispozitivul hotărârii pronunțate în apel este ”Respinge apelul ca nefondat”, atunci hotărârea nu evocă fondul. Cererea de revizuire va fi respinsă ca inadmisibilă.