avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce forma de plata pentru avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce forma de plata pentru avocat?

Buna ziua,

As dori sa stiu ce forme de plata se folosesc in zilele noastre pentru avocati, onorariu.
Nu mai doresc sa platesc in avans desi multi cer asa. Eu as vrea la succes pentru ca as da cu draga inima si mai mult, numai sa stiu ca nu ii dau degeaba.
Nu doresc sa incep polemici pe tema avocatilor, doar vreau sa stiu cum pot rezolva.

Deci, ce parere aveti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 19:45, 25 Noiembrie 2014
Lasati. Ce pateste un avocat daca imi prejudiciaza interesele? Nimic.
Pe noi nimeni nu ne apara.
Spuneti-mi daca aveti bunavointa, ce pot sa fac sa imi recuperez actele ramase la avocata si pe care refuza sa mi le dea ca "sa nu ne deranjam". Eu altele nu am. Am platit tot, am fost corect si acuma, ce sa fac? Sa o dau in judecata sa dea actele? Ani de zile dureaza... Unde pot sa o reclam pentru asa ceva?
Alt exemplu: am platit TOT onorariul pentru un proces in avans si acum reziliez contractul, cum imi capat restul de bani inapoi ca nu a facut nimic pentru mine? Este vreo lege sa reglementeze asta ca daca nu isi face treaba imi da banii inapoi daca nu il mai vreau? Ca la inceput nu stii cu cine ai de-a face, toti sunt super!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
ContSters277537, utilizator
Nu stiu daca chiar toti avocatii sunt super la inceput.
Eu enervez 80% din clienti pentru ca nici nu ma gandesc ca avocatul poate lucra neplatit anterior in proportie de 100% si tot mai are bani de luat...ca asa trebuie ca sa fie stimulat...conform unui contract de asistenta juridica...
Pe promisiuni...va pot spune ca avocatul poate dovedi si imposibilul...si nimic nu ajuta...

Se spune ca cel mai mare dusman al avocatului este clientul.
Avocatul este obligat prin lege sa fie loial clientului in timp ce clientul nu este de ragula loial...si nici nu este obligat de lege...
Exista insa si exceptii...ca altfel...cred ca oamenii s-ar apara singuri...

Va pot spune ca cei mai fericiti clienti sunt cei pe divort.Motivul este acela ca este cel mai simplu proces de fel din toate cele ce exista.Dar...sunt si procese de divort care sunt extrem de complicate...si atunci oamenii nu inteleg...
Iar cei care au castigat un proces pe care avocatii in marea lor majoritate nu credeau ca este posibil sa fie castigat au zis ca il castigau si fara avocat...

In general oamenii sunt foarte fericiti atunci cand castiga un proces simplu si niciodata atunci cand vor castiga un proces cumplit de greu...pentru ca au suferit atat de mult incat ei cred ca s-ar fi descurcat si singuri...
Doar ca ei nu inteleg ca singuri erau terminati foarte rapid...si pierdeau procesul pana sa isi dea seama ca a inceput...

Ca sa evitam o polemica care are poli total opusi v-as intreba ce obiect are procesul dvs...

De aici ar putea sa existe o discutie cu adevarat constuctiva,,,

Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
NickArden a scris:

Lasati. Ce pateste un avocat daca imi prejudiciaza interesele? Nimic.
Pe noi nimeni nu ne apara.
Spuneti-mi daca aveti bunavointa, ce pot sa fac sa imi recuperez actele ramase la avocata si pe care refuza sa mi le dea ca "sa nu ne deranjam". Eu altele nu am. Am platit tot, am fost corect si acuma, ce sa fac? Sa o dau in judecata sa dea actele? Ani de zile dureaza... Unde pot sa o reclam pentru asa ceva?
Alt exemplu: am platit TOT onorariul pentru un proces in avans si acum reziliez contractul, cum imi capat restul de bani inapoi ca nu a facut nimic pentru mine? Este vreo lege sa reglementeze asta ca daca nu isi face treaba imi da banii inapoi daca nu il mai vreau? Ca la inceput nu stii cu cine ai de-a face, toti sunt super!!!

De zeci de ori in aceeasi situatie. Deci da...lasati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Caut avocat ionut230 ionut230 Credeti ca exista sansa sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte intr-un caz de partaj iar in urma finalizari acestuia sa vand unul dintre terenuri la care sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)