avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Divort , partaj ,executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Divort , partaj ,executare silita

Buna ziua.

As avea si eu nevoie de niste lamuriri..
In urma unui divort si a unui partaj , s-a dat o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sotului , ca debitor , i se pune proprire pe salariu, pt a achita datoria catre fosta sotie. Fosta sotie semnand si fiind de acord cu acestea.

Astfel , exista un teren dobandit in afara casatoriei , iar in urma cu putin timp , s-a primit o cerere de executare silita asupra acelui teren. Cerere care a fost respinsaa. Mentionez ca sotul a fost de buna credinta , achitand lunar parti din datorie , fiindu-i pusa proprire pe salariu.

Care este probabilitatea/situatia in care fosta sotie sa il poata executa silit in baza acestei datorii ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters264846 , utilizator 16:10, 25 Noiembrie 2014
Din ce spuneti dvs, are deja poprire pe venituri. La ce executare va referiti?
Ma refer la faptul ca desi are poprire pe venituri, fosta sotie a formulat o cerere de executare silita a terenului dobandit anterior casatoriei.. aceasta doreste , probabil ca prin executare sa isi recupereze datoria mai rapid. Cererea insa, a fost respinsa, dar mai exista vre un risc? Va multumesc pt ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
ContSters264846, utilizator
Sub ce motiv i-a fost respinsa ?
Nu stiu. Sotul a primit o instiintare cum ca aceasta cerere de executare silita formulata de fosta sotie , a fost respinsa. Ea oricum nu a avut o documentatie in privinta asta, stia doar de existenta acestui teren si a formulat cererea. Multumesc
Cam multe necunoscute, conteaza suma pt care se executa silit, ce cerere o fi facut si cum si-a motivat-o, poate are legatura cu ce ziceti ca a semnat, dar nu stiti ce..

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.in 2008 am achiziționat ... Lavinia G. Lavinia G. Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.In 2008 am achiziționat un apartament cu credit ipotecar..In urma divorțului de fostul sot creditul nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana fizica Cecilia35 Cecilia35 Am imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica ( 8000 lei), am facut imprumutul la notar sa fie legal chiar daca santem prieteni era corect asa insa am ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unei casatorii ?! ko_ny ko_ny La momentul acesta , sunt executata silit de catre o firma de recuperari ,pentru neplata unui credit , prin poprire pe salariu . Intrebarea mea este : daca ... (vezi toată discuția)