Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.In 2008 am achiziționat un apartament cu credit ipotecar..In urma divorțului de fostul sot creditul nu a mai fost platit si am ajuns sa ne judecăm cu banca pt darea in plata a apartamentului proces pe care l-am pierdut iar apartamentul sa scos la licitație in mai 2020 cu o suma foarte mica neacoperind datoriile catre banca iar acum ma-am trezit cu proprire pe salariul meu (fostul nu are loc de munca aici) deci ma executa doar pe mine.Exista o procedura legala prin care sa pot scapa de aceasta datorie ? Nu am posibilitatea sa achit suma ramasa restanta 22000 CHf.
In masura in care exista motive puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la momentul la care ati luat la cunostinta de poprire. Parghii legale exista, insa se impune o analiza de ansamblu a situatiei mai ales ca vorbim de un contract de credit din anul 2008 pentru care a fost inchisa executarea silita prin valorificarea imobilului. Daca bine imi amintesc exista o prevedere legala care prevede ca odata cu valorificarea bunului si inchiderea dosarului de executare nu mai pot fi urmarite silite alte bunuri, cum e salariul, ale debitorului. Este de verificat si cine a initiat noua executare silita, daca are calitate sau nu, daca e un recuperator de creante (aici intram in alte discutii) sau chiar banca creditoare, momentul la care a fost initiata noua executare silita sau daca este in continuarea executarii silite initiale.
Am vb dimineata la BEJ si banca este cea care a cerut recuperarea datoriilor ramase in urma vânzării apartamentului.deci nu se poate sa scap de aceasta datorie decat daca o platesc?
V-am explicat si mai sus. se poate formula contestatie la executare in termen de 15 zile, daca se admite contestatia nu mai platiti. ramane de analizat ce motive pot fi invocate in cadrul contestatiei la executare in functie de specificitatile spetei.
Lavinia G.
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am primit o înștiințare acasa in care mi se cere ca in termen de 1 zi sa achit suma restanta 22.000Chf..Am proprire pe salariu si nu detin nimic pe numele meu.Domiciliul meu este proprietatea socrilor .Daca vin acasa au dreptul sa ia ceva din casa atata vreme cat nu este proprietatea mea si nici bunurile din casa nu imi apartin?
Mentionez ca ultimul act de executare este fara cale de atac.
In masura in care nu formulați contestatie la executare, poprirea va fi menținută asupra salariului pana la recuperarea integrala a sumei de bani datorate. In privința imobilelor pe care nu le dețineți, aceasta nu pot forma obiectul executarii silite.