Buna ziua!O persoana a achizitionat un apartament prin credit bancar in valoare de 100.000 euro in anul 2008.Anul trecut persoana isi pierde locul de munca care ii permitea sa plateasca rata aferenta si se angajeaza cu un salariu inferior celui pe care-l avusese la locul de munca precedent, fapt ce o determina sa nu mai poata plati rata la cuantumul stabilit.A incercat sa discute cu banca,sa explice situatia nu a gasit intelegere si saptamana trecuta a primit o notificare din partea bancii prin care i se aduce la cunostinta ca creditul a fost declarat scadent anticipat si in consecinta se porneste executarea silita a bunului.Ce se poate face?Multumesc
Banca va porni executarea silita a creditului (principal, dobanzi, penalizari), va apela la un executor care va solicita incuviintarea executarii silite si apoi va soma partea sa achite restanta,in caz contrar demarand procedura de evaluare a bunului si de scoatere a lui la licitatie. In paralel se va incerca obtinerea sumelor suplimentare si prin poprire asupra salariului.
Teoretic se poate face contestatie la executare, insa numai daca exista motive temeinice pt a contesta legalitatea acestei executari sau titlul de creanta in sine.
Multumesc pentru explicatii.Faptul ca veniturile persoanei au scazut si in consecinta rata nu a mai putut fi platita la cuantumul stabilit,poate fi considerat un motiv temeinic de catre instanta in sensul de a admite contestatia la executare?Multumesc
Nu, scaderea veniturilor nu este un motiv, creditorul tb sa isi recupereze creditul acordat cu toate accesoriile sale, conform contractului incheiat intre parti.
Contestatia la executare se poate face numai pt neregularitati procedural legate de actele de executare silita.
Restante banci
dritaS
am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)