Am incheiat un contract de credit ipotecar in 2007 cu dobanda fixa. Dupa cateva luni mi s-a marit dobanda la 1,5% lunar banca scuzandu-se ca a avut pierderi pe alte piete internationale si trebuie sa se echilibreze.Ni s-a spus ca in caz de refuz se declara scadenta anticipata. Am platit acest surplus de dobanda pana la mijlocul lui 2010, desi in tot acest timp euriborul a scazut pana la 1%. Sub presiunea valului de procese pierdute in justitie cu multi alti clienti, in vara lui 2010 s-a revenit la dobanda din momentul contractarii, fara ca eu sa fac vreun demers juridic in acest sens.
Am pierdut serviciul si in consecinta , veniturile obtinute din activitati sporadice nu mi-au permis plata ratelor bancare la scadenta.
Acum mi s-a trimis somatie ptr plata anticipata a creditului, urmata de scoaterea la licitatie in caz de neplata.Suma imputata este mult , mult mai mare decat creditul acordat.
INTREBARE
Doresc sa fac o contestatie la executare.
Este legal sa reclam faptul ca vreme de 3 ani am platit o dobanda mult mai mare desi eu aveam contract de credit cu dobanda fixa?Pot cere acum scaderea din suma imputata de banca la data executarii a banilor platiti in plus prin suplimentarea dobanzii?
Pana la judecarea contestatiei se intrerupe procedura de executare silita?
Este intemeiata cererea dvs,dar in momentul de fata nu se poate judeca fondul cauzei
Eventual,daca detineti motive temeinice,puteti formula contestatie la executare
Multumesc ptr raspuns.
Nu am inteles daca pana la judecarea contestatiei se intrerupe procedura de executare.Sau poate problema nu se pune ptr ca aceste contestatii se judeca f. rapid ca si solicitarile bancilor ptr executare silita?
In cazuri temeinic motivate,instanta de judecata poate dispune suspendarea executarii silite
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Adryan Preda
Salut, azi tocmai m-am trezit cu o citatie in care sunt informat ca a fost aprobata executarea silita ptr neplata unui credit bancar. N-am fost instiintat pana ... (vezi toată discuția)