Acum 4 ani am facut un credit ipotecar in franci elvetieni.Sotul meu a murit anul trecut , iar eu, singura cu 2 gemeni nu am mai putut plati rata la banca.
Am primit somatia pentru executare silita. Suma ce mi se cere a fi returnata depaseste cu mult creditul initial acordat plus cele 10 luni restanta, tinand cont de faptul ca vreme de 3 ani am platit ratele corect , fara intarziere.
Nu am fost chemata la judecatorie cand s-a judecat exescutarea silita, nu sunt documente care sa arate cum s-a ajuns la suma imputata. Tot ce am primit este somatia, contractul de credit initial, si desfasuratorul cheltuielilor executorului.
INTREBARE
Nu am pregatire juridica, de aceea va rog sa-mi spuneti daca pot contesta executarea pana la clarificarea sumei care mi se imputa. Unde trebuie sa ma adresez ptr clarificari?Unde se trimite contestatia la executor sau la judecatorie?
Contestatia intrerupe cele 15 zile acordate ptr plata datoriei fara a fi scos la licitatie?
Clarificarea sumei o puteti realiza prin contactarea executorului judecatoresc care a incheiat si a comunicat somatia
Contestatia la executare se adreseaza numai judecatoriei responsabile