avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune de creanta fara notificare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune de creanta fara notificare

buna, am ajuns in situatia de a nu plati ratele la banca, credit ipotecar, am reluat plata ratelor dar cu restanta , mi s-a spus ca pot plati in continuare dar sa incerc sa pun in fiecare luna o anumita suma cat sa ajung la zi cu ratele.(ce dragut din partea lor:hm:) Dupa care am inceput sa primes telefoane de la o firma recuperatoare cum ca ei se ocupa acum de creditul meu si sa platesc in contul lor ratele.De la banca mi s-a spus ca este o greseala, iar acum am primit o somatie din partea unui executor judecatoresc cum ca sunt executat silit si ca urmeza poprirea , mentionand si crerea de executare silita facuta catre judecatorie cu sentinta de incuvintare din data de 31.01.2012.Intrebarea este se poate face cesiunea fara ca banca sa ma notifice, este valabil acel titlu executoriu ?Mai pot sa fac o contestatie la executare , si pe ce temei?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:39, 24 Februarie 2012
Daca in contract se prevede ca banca poate sa isi cesioneze creanta fara notificarea dvs. nu va puteti opune. Contractul de credit este un titlu executoriu care poate fi pus in executare prin incuviintarea instantei de judecata, in aceasta faza procedurala dvs. nu sunteti citat.
Contestatia la executare reprezinta un mijloc procedural prin care se poate obtine desfiintarea masurilor de exectuare silita si poate avea ca obiect orice neregularitate procedurala, ca de exemplu: nu ati fost instiitat de declansarea executarii silite, nu vi s-a comunicat forma de executare silita, termenul de a cere executarea silita s-a prescris ...
Parerea mea este ca banca nu a fost cinstita in relatia cu dvs., iar dvs. trebuia sa faceti o esalonare a creditului din momentul reluarii platii ratelor. Vorba aceea: ce-i scris, scris ramane. La elementele care le-ati indicat nu prea aveti motive de admitere a unei contestatii la executare.
va multumesc pt raspuns si pentru promptitudine, in contract scrie ca banca poate cesiona unui tert dr si obligatiile din prezentul contarct, nu se mentioneaza nimic despre notificare, este legala aceasta cesiune fara notificare?Am considerat ca daca nu este legala cesiunea nu poate fi legal nici acel titlul executoriu avand ca si creditor pe firma recuperatoare(sper sa nu spun o aberatie) din moment ce eu am platit in continuare la banca .Am gasit postari referitoare la arhiva electronica de garntii reale mobiliare cum ca aceasta cesiune ar trebui sa fie inscrisa acolo, ma ajuta cu ceva?Mai mentionez ca astazi am aflat despre aceasta cerere de executare silita si am cautat-o online si exista intradevar la judecatorie .Va mutumesc
Se inscrie in arhiva electronica pentru a fi opozabila tertilor.
Daca in contract nu scrie, teoretic ar fi trebuit sa va notifice (art. 1393 din vechiul Cod civil - legea aplicabila la momentul cesiunii). Titlul executoriu oricum exista, insa in cazul dvs. are mare importanta cine cere executarea silita. Si in conformitate cu prevederile noului Cod civil se face notificarea debitorului cedat (art. 1578 Noul Cod civil). Formulati o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
datorii banci EddW EddW Am o datorie din 2007 la o banca ,din 2008 nu am mai platit,In 6 septembrie 2016 am primit o recomandata ,pentru care am semnat la posta fara sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Confirmare notificare cesiune de creanță. ce pot să fac ca să dovedesc că această confirmare a fost utilizată abuziv ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire a unei situatii : O firma de recuperare a obtinut incuviintarea executarii silite , utilizand conf. ... (vezi toată discuția)