avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Confirmare notificare cesiune de creanță. Ce pot să ...
Discuție deschisă în Executare silită

Confirmare notificare cesiune de creanță. Ce pot să fac ca să dovedesc că această confirmare a fost utilizată abuziv ?

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire a unei situatii :
O firma de recuperare a obtinut incuviintarea executarii silite , utilizand conf. prevederilor art. 1578 din Noul Cod Civil si potrivit dispozitiile art.71 din OUG nr.50/2010 , o Confirmare de Notificare a cesiunii de creanta , expediata prin Posta Romana, de o alta firma de recuperare, fost cesionar al respectivului credit, pe care i l-a cedat firmei care a obtinut incuviintarea.
Ulterior, pentru ca mai aveam un alt credit cu probleme, o alta firma, a obtinut un nou titlu executoriu, dar a depus la dosarul de incuviintare , aceeasi Confirmare a Notificarii cesiune, firma care apare expeditor al Notificarii, este cedent al cesiunii pentru aceasta a doua firma , diferita fata de firma care a obtinut prima incuviintare.
Sa rezum : Firma X da spre utilizare firmei Y si firmei Z , o Confirmare a Notificarii Cesinii de creanta , iar firma Y si Z obtin incuviintari de executare silita.
Data Confirmare Posta Notificare cesiune este 15.05.2014
Data Contractul de cesiune intre X si Y este 2.04.2014
Data Contractul de cesiune intre X si Z este 7.02.2014
Ce pot sa fac , ca sa dovedesc ca aceasta Confirmare a fost utilizata abuziv ?
In ambele dosare termenul de Contestatie la executare a fost depasit
Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sandup , utilizator 18:20, 24 Aprilie 2018
Oare, am explicat corect situatia ? Sper din tot sufletul, (poate pentru ca sunt implicata si din dorinta de a fi cat mai concisa, am eliminat unele date si nu stiu cat se intelege din ce am vrut sa spun)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sandup a scris:
Ce pot sa fac , ca sa dovedesc ca aceasta Confirmare a fost utilizata abuziv ?

In ce sens spuneti ca a fost utilizata confirmarea abuziv ?
Nu mi-au trimis Notificarea in cel de-al doilea dosar, (nu aveau o confirmare de primire) si ca sa li se incuvinteze executarea in acest dosar, au folosit confirmarea de primire de la primul dosar.
Potrivit dispozitiilor art.71 din OUG nr.50/2010 :
(4) Cesiunea se notifica de catre cedent consumatorului, in termen de 10 zile de la incheierea contractului de cesiune, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
art. 1578 din Noul Cod Civil :
(5) Comunicarea cesiunii nu produce efecte dacă dovada scrisă a cesiunii nu este comunicată debitorului";.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
sandup, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun. Si incuviintarea executarii silite cand s-a facut? In plus, cand s-a facut primul act de executare sau cand ati primit somatia cu privire la executarea silita demarata (de fapt cele doua executari)?
Singura Comunicare de Notificare a cesiunii , in cele dosare, e din 15.05.2014.
Prima Instiintare e din 14.06.2016 , iar cea de-a doua e din 13.06.2017

Alte discuții în legătură

Document utilizat abuziv sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire a unei situatii : O firma de recuperare a obtinut incuviintarea executarii silite , utilizand conf. ... (vezi toată discuția)
Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)