Din Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si temporar vacante, precum si stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar (Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 419 din 23 iunie 2010)
art.21
Dupa afisarea rezultatelor obtinute la concurs, candidatii nemultumiti pot face contestatie, in termen de 48 de ore de la data afisarii rezultatelor pentru fiecare proba a concursului, la sediul institutiei publice organizatoare a concursului, sub sanctiunea decaderii din acest drept.
art. 24
In cazul respingerii contestatiei candidatul se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.
Multumesc pt. raspuns mi-a fost de folos dar pt. a fi inteles mai bine sunt nevoit sa intru in detalii.Deci:dupa prima proba-cea scrisa, concurentii nu au avut indrazneala sa faca contestatie din teama ca examinatorii sa nu se razbune pe ei la proba orala.S-a facut totusi contestatie dupa proba orala,ea fiind admisa si intr-o maxima batjocura in loc de 4,30 s-a dat nota 4,50.In acest caz mai poate fi declansata o actiune in instanta si ce sorti de izbinda ar avea aceasta caci miza o constituie tocmai proba orala a carei contestatie a fost,,admisa'' si la care nu poti aduce nici un fel de proba intrucit a fost orala cum ii este si numele, acolo trintindu-se de fapt examenul,neexistind nici o inregistrare in acest sens.Nu poate fi invocata
cumva tocmai aceasta ,,marire''de nota?Cum poate fi marita o nota la proba orala de azi pe miine?Si-au adus aminte ca a mai spus ala ceva!
Se poate promova actiunea in instanta, insa cred ca ceea ce va conta va fi probatoriul administrat. Asa cum ati spus si dvs , cam greu de crezut ca dupa o zi pe alta se poate modifica nota la oral.
Intrucit am primit intre timp informatii noi,revin la subiect.Dupa ce am lecturat cu atentie
Hotarirea nr.497/2010,care reglementeaza desfasurarea concursurilor pt. ocupare de posturi
vacante in sistemul sanitar, am ramas uluit.Mai multe articole cu impact major asupra rezultatelor concursului au fost incalcate intr-un mod grosolan.
1-notarea s-a facut cu puncte de la 1la 100,nu cu note de la 1la 10
2-promovarea probei scrise s-a facut cu min.50 puncte(nota 5 de fapt),nu cu nota min.7-cum prevede legea.
3-promovarea pe locuri admise a unor candidati care nu au promovat nici macar proba scrisa,avind la aceasta proba(sub 70 puncte in versiunea dinsilor)sub nota 7 de fapt.
Intrebarea care se pune in acest moment este:poate subsemnatul care are doar o legatura de rudenie cu unul din candidatii respinsi,sa initieze o actiune in instanta prin care sa solicite pur si simplu anularea rezultatelor examenului si reluarea procedurilor de examinare cu alta comisie? Ce sorti de izbinda ar avea aceasta actiune?
Nu cumva cele de mine mai sus semnalate sunt de competenta altei institutii.A D.N.A.-ului de exemplu?
Numai daca sunteti imputernicit din partea acelei persoane puteti promova o actiune in instanta.