avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie examen ocupare posturi in domeniu sanitar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie examen ocupare posturi in domeniu sanitar.

Sunt mihnit,cuprins de revolta chiar, de rezultatele unui concurs de ocupare posturi in domeniu sanitar organizat intr-un spital de provincie aflat in reteaua de sanatate publica a tarii.Dupa parerea mea concursul a fost fraudat cu mare mirsavie si ticalosie.Stie cineva carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a solicita anularea rezultatelor lui, reluarea lui cu o comisie neutra si cu instalarea de tehnica electronica de supraveghere care sa aiba ca scop impiedicarea fraudei.
Exista cumva vreo asociatie,vreun ONG care sa aiba atributiuni pe speta de mai sus si careia sa ma adresez pentru a ma ajuta cu logistica necesara eventual cu
persoana calificata pentru a avea cit de cit sorti de izbinda in demersul ce vreau sa-l intreprind?Trebuie sa luptam fara preget pentru a diminua macar, daca nu putem stopa definitiv,moartea cu zile a semenilor nostri in spitalele tarisoarei noastr dragi,din pricina celor mai sus enuntate!
Cel mai recent răspuns: radinschipaul , utilizator 09:47, 27 Noiembrie 2014
Din Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si temporar vacante, precum si stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar (Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 419 din 23 iunie 2010)

art.21
Dupa afisarea rezultatelor obtinute la concurs, candidatii nemultumiti pot face contestatie, in termen de 48 de ore de la data afisarii rezultatelor pentru fiecare proba a concursului, la sediul institutiei publice organizatoare a concursului, sub sanctiunea decaderii din acest drept.

art. 24
In cazul respingerii contestatiei candidatul se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.
Multumesc pt. raspuns mi-a fost de folos dar pt. a fi inteles mai bine sunt nevoit sa intru in detalii.Deci:dupa prima proba-cea scrisa, concurentii nu au avut indrazneala sa faca contestatie din teama ca examinatorii sa nu se razbune pe ei la proba orala.S-a facut totusi contestatie dupa proba orala,ea fiind admisa si intr-o maxima batjocura in loc de 4,30 s-a dat nota 4,50.In acest caz mai poate fi declansata o actiune in instanta si ce sorti de izbinda ar avea aceasta caci miza o constituie tocmai proba orala a carei contestatie a fost,,admisa'' si la care nu poti aduce nici un fel de proba intrucit a fost orala cum ii este si numele, acolo trintindu-se de fapt examenul,neexistind nici o inregistrare in acest sens.Nu poate fi invocata
cumva tocmai aceasta ,,marire''de nota?Cum poate fi marita o nota la proba orala de azi pe miine?Si-au adus aminte ca a mai spus ala ceva!
Se poate promova actiunea in instanta, insa cred ca ceea ce va conta va fi probatoriul administrat. Asa cum ati spus si dvs , cam greu de crezut ca dupa o zi pe alta se poate modifica nota la oral.
Intrucit am primit intre timp informatii noi,revin la subiect.Dupa ce am lecturat cu atentie
Hotarirea nr.497/2010,care reglementeaza desfasurarea concursurilor pt. ocupare de posturi
vacante in sistemul sanitar, am ramas uluit.Mai multe articole cu impact major asupra rezultatelor concursului au fost incalcate intr-un mod grosolan.
1-notarea s-a facut cu puncte de la 1la 100,nu cu note de la 1la 10
2-promovarea probei scrise s-a facut cu min.50 puncte(nota 5 de fapt),nu cu nota min.7-cum prevede legea.
3-promovarea pe locuri admise a unor candidati care nu au promovat nici macar proba scrisa,avind la aceasta proba(sub 70 puncte in versiunea dinsilor)sub nota 7 de fapt.
Intrebarea care se pune in acest moment este:poate subsemnatul care are doar o legatura de rudenie cu unul din candidatii respinsi,sa initieze o actiune in instanta prin care sa solicite pur si simplu anularea rezultatelor examenului si reluarea procedurilor de examinare cu alta comisie? Ce sorti de izbinda ar avea aceasta actiune?
Nu cumva cele de mine mai sus semnalate sunt de competenta altei institutii.A D.N.A.-ului de exemplu?
Numai daca sunteti imputernicit din partea acelei persoane puteti promova o actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Concurs, contestatie dandaniel30 dandaniel30 Zilele trecute am susutinut un concurs pentru ocuparea functiei de functionar public la o primarie, am luat concursul, iar candidatul de pe locul 2 a facut ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs registrator medical madalyna45 madalyna45 Buna ziua revin cu subiectul privind concursul pentru registrator medical cu vechime in specialitate(activitate) de 6 luni. Am depus dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Dosar respins adela1964 adela1964 S-a scos la concurs un post de director de ingrijiri la un spital de urgenta. Mi-am depus dosarul si mi-a fost respins pe motiv ca nu respect cerintele ... (vezi toată discuția)