Buna ziua!
Am nevoie de lamuriri cu temeiul legal, daca se poate.
Am nascut in luna iulie, iar la jumatatea lunii septembrie, cand mi s-a terminat concediul postnatal, mi-am depus dosarul pentru primirea indemnizatiei de crestere copil. Contractul de munca mi-a fost suspendat, incepand cu ziua urmatoare a finalizarii concediului medical postnatal. Pana in prezent nu mi s-a solutionat dosarul, anuntandu-ma de 3 zile ca e incomplet (incomplet insemnand o varianta mai veche a adeverintei cu veniturile de la angajator, pt cele 12 luni anterioare nasterii copilului).
Problema este ca am un Pfa deschis cu cod caen 0150, datorita incheierii contractului pe masura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta. Nu am venituri impozabile, ci primesc subventii din partea UE si a statului pentru agricultura.
Acum am aflat ca trebuie sa-mi suspend activitatea PFA-ului pt a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
1. N-ar fi trebuit sa-mi dea decizia cei de la AJPIS in termen de 15 zile de la data inregistrarii dosarului?
2. Trebuie suspendat pfa-ul chiar daca nu realizez venituri impozabile? cu temeiul legal, daca se poate.
3. Daca suspend pfa-ul voi primi indemnizatia doar incepand cu data suspendarii pfa-ului?, iar pt cele 2 luni (octombrie, noiembrie) nu voi primi indemnizatia?
4. In cazul in care nu primesc indemnizatia pt cele 2 luni, pe perioada respectiva figurez cu concediu pt cresterea copilului sau va fi lipsa in cartea de munca?
Multumesc anticipat!