avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... contraexpertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

contraexpertiza

Am un raport de expertiza tehnica judiciara aprobata si semnata de trei experti-unul principal si doi alesi de parti. Una dintre parti a facut obiectiuni in nume propriu (nu prin expertul parte ales de ea) in urma carora raportul de expertiza a fost modificat.
In defavoarea celeilalte parti. Aceasta parte poate cere contraexpertiza? Care ar fi principalele motive ale acestei solicitari si cine are obligatia de a le prezenta? Partea vatamata sau expertul-parte desemnat de aceasta? Daca se accepta de instanta contraexpertiza, cine numeste noul expert- partea interesata sau instanta ? (expertul principal nu a fost desemnat de parti si nici ales aleatoriu ci NUMIT de instanta)
Multumesc celor care raspund!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 22:33, 30 Noiembrie 2014
Contraexpertiza este un mijloc de proba concretizat intr-o noua expertiza ceruta de partea din proces nemultumita de felul cum a fost efectuata expertiza admisa si ordonata de instanta la cererea celeilalte parti.
Contraexpertiza poate fi efectuata de un singur expert, altul decat cel care a facut prima expertiza sau de catre o comisie de experti.
Din componenta comisiei de experti nu poate face parte si expertul a carui expertiza este contestata.
Retineti , ca forta probanta contraexpertiza nu se deosebeste de prima expertiza, sau de orice alta expertiza. Mai mult decat atat: raportul initial a fost semnat de cei trei experti, cel desemnat de catre instanta si cei doi consilieri.
Revine instantei rolul de a aprecia si de a lua in considerare prioritar, una sau alta dintre cele doua probe egale ca valoare, expertiza si contraexpertiza.
Este dubios cum raportul de expertiza initial a fost modificat in favoare celeilalte parti?
Una dintre parti a facut obiectiuni in nume propriu (nu prin expertul parte ales de ea) in urma carora raportul de expertiza a fost modificat.
Intrebarea este : cine a dispus modificarea raportului , de catre cine a fost modificat raportul , cine a semnat raportul modificat... mistere....
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport expertiza tehnica in constructii IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua! In cadrul unei proceduri de asigurare de probe s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in constructii si instalatii. Expertul tehnic in ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)