avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tata,in concediu paternal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tata,in concediu paternal?

Daca sotia nu are serviciu,in ce masura,la nasterea copilului,tatal poate beneficia de concediu paternal?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 11:56, 1 Iunie 2009
concediu paternal se obtine la cerere cu conditia ca tatal sa aduca o dovada de la medicul de familie ca a urmat un curs de puericultura, acest concediu este de max 15 zile...

daca va referiti la concediul de ingrijire pentru copilul panala varsta de 2 ani atunci il puteti obtine in aceleasi conditii ca orice mama, acest concediu se acorda mamei sau tatalui ...nu conteaza ca mama nu a lucrat, important este ca tatal sa indeplinesca conditiile
Tatal poate beneficia doar de concediu pentru ingrijirea copilului , adica din a 43 - a zi de la data nasterii aceastuia.
De concediu pre si post natal beneficiaza doar persoana care naste.oare avem de-a face cu primul barbat care naste ?:rolleyes:
a reiesit de undeva ceva in legatura cu vreun concediu pre sau post natal?
Nu trebuie sa fiti rautacioasa pentru simplul motiv ca nu cunosc exact intelesul termenilor!Evident ca nu e vorba de un tata care urmeaza sa nasca!Sunt convins ca ati inteles exact ceea ce am vrut sa spun...Daca sotia mea ar da nastere unui copil,si ea nu a muncit legal care sunt criteriile duopa care poate obtine tatal acel concediu postnatal(pentru copil nou-nascut)?
sa ne intelegem...dumneavoastra doriti concediul de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani? daca DA, atunci trebuie sa fi lucrat 12 luni neintrerupt inainte de a intra in concediu...sincer nu mai stiu care este autoritatea care preia dosarele...era o vreme cand acest lucru il facea un serviciu din cadrul primariei...de la autoritatea in cauza obtineti detaliile in ceea ce priveste continutul dosarului...important este sa aveti cele 12 luni complete

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil adriana_m1981 adriana_m1981 Buna ziua! Doresc sa va intreb daca abia m-am angajat si nu o sa am 12 luni de munca la nasterea copiilui. Poate sa intre tatal copilui in paternal, iar eu sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tatal copilului vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua Ce vechime trebuie sa am ca si angajat ca sa pot beneficia de concediu de paternitate? (vezi toată discuția)
Concediu paternal silvia99 silvia99 va rog frumos: ce e pro/contra legat de intrare in concediu paternal (salariat cu vechime 10 ani in firma, 750 lei brutul). care e per maxima/minima de a ... (vezi toată discuția)