avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tata,in concediu paternal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tata,in concediu paternal?

Daca sotia nu are serviciu,in ce masura,la nasterea copilului,tatal poate beneficia de concediu paternal?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 11:56, 1 Iunie 2009
Dle Laurentiu , banuiesc ca va referiti la concediu de crestere si ingrijire copil . De acest drept poate beneficia oricare dintre parinti daca are stagiul de cotizare de 12 luni neintrerupte anterior datei nasterii copilului si daca celalalt sot nu solicita acelasi drept .
In speta prezentata de D-voastra , mama nu are stagiu de cotizare , deci tatal poate beneficia de concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani
Seara buna ,
Andreea

ps Felicitari si bebe sanatos !

scuze ... ora a fost de vina , in alte topicuri informatia am furnizat-o corect !
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
HRS a scris:

Dle Laurentiu , banuiesc ca va referiti la concediu de crestere si ingrijire copil . De acest drept poate beneficia oricare dintre parinti daca are , si daca celalalt sot nu solicita acelasi drept .
In speta prezentata de D-voastra , mama nu are stagiu de cotizare , deci tatal poate beneficia de concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani
Seara buna ,
Andreea

ps Felicitari si bebe sanatos !




Nu este vorba de somaj sa se ia in calcul "stagiul de cotizare de 12 luni neintrerupte in ultimele 24". Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului , parintele care solicita acest drept trebuie sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!E adevarat ca suma acordata in acest sens e de 85% di media ultimelor salarii nete?
6 salarii nete,am vrut sa spun...
Daca indepliniti conditiile pentru acordare, cuantumul indemizatiei de crestere copil poate fi, la alegere 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului dar nu mai putin de 600 lei, si 600 lei / luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil adriana_m1981 adriana_m1981 Buna ziua! Doresc sa va intreb daca abia m-am angajat si nu o sa am 12 luni de munca la nasterea copiilui. Poate sa intre tatal copilui in paternal, iar eu sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tatal copilului vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua Ce vechime trebuie sa am ca si angajat ca sa pot beneficia de concediu de paternitate? (vezi toată discuția)
Concediu paternal silvia99 silvia99 va rog frumos: ce e pro/contra legat de intrare in concediu paternal (salariat cu vechime 10 ani in firma, 750 lei brutul). care e per maxima/minima de a ... (vezi toată discuția)