Buna seara.Acum 3 saptamani am inchiriat o camera intr-un apartament cu cinci camere.Spre surprinderea mea am aflat ca plateam o chirie de 95 de euro avand in camera inca o colega.Deci eram 10 oameni in total in apartament.Fiind o situatie de urgenta am acceptat sa stau asa.
Proprietarul m-a pus ca completez si sa semnez doua contracte care pretinde ca sunt inregistrate la Fisc dar nu au nicio stampila nimic.Dupa o saptamana din momentul in care m-am mutat proprietarul,fara nicio jena,ma invita la un mini concert la un hotel,iar in momentul in care l-am refuzat mi-a trimis mesaje ca sa parasesc locuinta cu toate ca ii platisem chiria pe o luna de zile,dar nu ii dadusem garantia pentru in mai putin de 2 zile am aflat ca persoana respectiva fusese condamnat in America,avea ordin judecatoresc de restrictie din partea sotiei plus ca inghetam de frig in apartament ca nu ne lasa sa dam drumul la centrala atat cat vroiam,la 10 oameni aveam doar un singur dus functionabil,m-am trezit intr-o noapte cu gandaci pe mine,gandaci in camera si in bucatarie.
Asta fiind o mica paranteza,neavand unde sa ma duc la ora 11 seara cand am primit mesajul am acceptat invitatia(a fost cea mai mare prostie).In seara evenimentului am intalnit un prieten cu care am mai stat la o barfa,din nefericire acel prieten si-a luat bataie de la proprietar ca a vorbit cu mine.Atunci proprietarul m-a luat de o mana,m-a dus la apartament si mi-a zis sa-mi fac bagajele ca ma da afara din casa la ora 2 noaptea aducandu-mi si injurii fara ca acesta sa stie mare lucru despre mine.
Dat fiind ca mi se facuse rau,facusem un atac de panica a renuntat la aceasta idee si a recunoscut in fata unui coleg de apartament intentiile lui de a ma curta,ca sa zic asa.
Nu dupa mult timp a dat afara din casa 2 colegi care unul dintre ei platise 300 de euro(nu a primit niciun leu inapoi) iar celalalt cam tot aceeasi suma,nici el nu primise nimic inapoi.Motivul o aeroterma pe care o foloseau din cauza ca era foarte frig in apartament.A venit politia i-a cerut de la Fisc act doveditor cum ca contractele sunt inregistrate.Proprietarul in acel moment a refuzat sa arate vreun act.
Am uitat sa mentionez ca acest om vine in apartament ori de cate ori vrea,ne trezim pur si simplu cu el in camera peste noi in timp ce dormim,noi nu suntem anuntati cand vine si cand nu.
Zilele trecute a mai dat afara doi frati care platisera pe o luna de zile chiria si garantia si carora le-a mai cerut 150 de euro ca nu are cu ce plati datoriile la stat si reparatiile pe care le face in apartament.
Motivul pentru care i-au dat afara a fost ca fata respectiva a fost vizitata de iubitul ei in acea dimineata.Politia a fost anuntata dar nu s-a prezentat chiar au inchis telefonul in nas.
In acea zi ne-a interzis sa aducem in casa prieteni,rude fara stirea lui,pe cand acel contract nici nu prevede acest lucuru.
Ce este de facut?Cine trebuie instiintat in legatura cu aceste lucruri?Am fost mintiti cu acel contract,ni s-au cerut bani in plus,stam in frig,domnul vine si pleaca cand doreste si ne interzice ce sa facem sau sa nu facem in locul pe care l-am platit,nu avem chei la usi deci poate intra cand vrea in camere daca noi nu suntem,aduce in casa tot felul de alcoolici,se injura ca la usa cortului,nu este liniste si totusi politia cand este anuntata nu vine,nu primim niciun ban inapoi,nu ni se respecta niciun drept.Vreau doar sa stiu ce este de facut in aceasta situatie.Mie imi este frica de proprietar ca sa zic ceva in fata lui cu toate ca m-a jignit de cate ori a avut ocazia,dar vreau ca drepturile sa-mi fie respectate.
Exista un contract,am o copie care o detin si eu,pot face si o poza la el daca doriti.
El sustine ca achita impozit de 16 %.Se poate sa ma interesez undeva sa vad daca ceea ce sustine este adevarat?