avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Exmatriculare pe nedrept dupa un an de master
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Exmatriculare pe nedrept dupa un an de master

M-am inscris la Master Psihologie in 2013. In sesiunea de iarna Ian.2014 am participat la 2 examene iar in sestiunea din vara Iunie 2014 tot 2 examene.
La incepututul lui Octombrie 2014 am mers la secretariat pentru am lua evidenta pentru acel an, si am fost informata ca am fost exmatriculata din cauza de lipsa de Credite. Pe site-ul universitatii si la secretariat eu am aparut doar cu o nota pentru sesiunea din vara 2014. Am incercat sa vorbesc cu Domnul Decan si sa-i explic ca eu am fost prezenta la 2 examene, nu la unul singur asa cum apare in evidenta la secretariat. Dupa lungi discutii si "investigatii", am aflat de la Domnul Decan pe la sfaristul luni Octombrie ca "practic"nu am fost exmatriculata din cauza notei, deoarece nota la al doilea examen la care am fost ( si care prima data nu aparea nici unde ca as fi fost prezenta, ci din contra eram trecuta absenta la acel examen) apare in catalog, doar ca am fost exmatriculata din cauza ca nu am achitat ultima rata (conform contractului este a treia rata) de 600 lei.
Eu in Ianuare a trebuit sa plec pentru o scurta perioada in Londra si nu am putut sa achit la timp a doua rata, dar cand m-am intors in Romania, am mers la caserie sa achit.
Pe contract nu apare suma Taxei a anului universitar master ci doar perioadele de plata a ratelor:
-prima rata: in momentul inscrierii la master( pt anul univ. 2013-2013)
-a doua rata: 17.01.2014
-a treia rata:23.05.2014
Conform contractului eu normal si de drept trebuia sa fiu exmatriculata in Ianuarie pentru ca nu am achitat a doua rata, dar eu am platit 1070,00 lei a doua rata pe 19 Martie 2014 la caseria Universitatii, unde logic apare evidenta fiecarui student, si atunci trebuia sa fiu informata cat am de platit, ce restante am de achitat, etc...

Am avut doua intrebari:
1. Daca eram exmatriculata conform contractului pt ne-achitarea ultimei rate de 600 lei, atunci de ce nu am fost exmatriculata in Ianuarie cand era o suma mult mai mare ce trebuia sa o achit si pe care nu am achitat-o pe buna drepate la timp.
2. Cand am fost la cursuri in Mai, sau in Iunie la examene...logic numai trebuia sa fiu acceptata la cursuri si la examene pt neplata. Dar eu am fost primita, si am primit si nota...In octombrie Doamna de la secretariat mi-a spus clar ca nu am avut note si din acest motiv am fost exmatriculata (nu a mentionat nimic de neplata), si practic nota care ma ajuta sa promovez anul 2013-2014 era exact nota de la examenul la care am fost declarata absenta, dar nu stiu din ce motive nu am primit nota. De ce prima data mi s-a spus un lucru si apoi cand am inceput sa pun mai multe intrebari, au venit cu un alt raspuns?
Cand l-am intrebat pe Domnul Decan, mi-a raspuns scurt si la obiect..."nu mai avem ce discuta, nu ai achitat ultima rata si pentru asta ai fost exmatriculata".
Eu am sentimentul ca e vorba de acea nota pe care eu nu o primisesem, deoarece la acel examen am fost prezenti doar studentii dar nu si Doamna Profesoara. Cand una dintre colegele mele a sunat-o pe Doamna Profesoara, dansa s-a scuzat prin telefon spunand ca pur si simplu a uitat ca are examen cu noi, si sa lasam proiectele ce le pregatisem noi la Portar si cand ajunge dansa la scoala le va lua dansa. Colegele mele au primit nota dar eu nu.
Eu cred ca s-a creat un act de iresponsabilitate ori din partea Doamnei Profesoare, ori din partea Doamnei de la secretariat...si ca sa nu fie trasa la raspundere persoana vinovata pentru ca eu am fost exmatriculata pe nedrept...au scos in evidenta aceasta rata ne-achitata.

Acum sincer, as dori un sfat sau o sugestie din partea Dumneavoastra. Eu sunt convinsa ca mi s-a facut o nedreptate. Am platit o groaza de bani plus ca am participat atat cat am putu si la cursuri, si la examene...daca consideram ca sunt cu adevarat vinovata, nu aveam nici o obiectie. Legal ce as putea face?
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
Alyshas, utilizator

Alte discuții în legătură

Facultate - profesorul nu mi-a trecut nota in catalog Obliterate Obliterate Buna ziua.Sunt stundent, si o doamna profesoara nu mi-a trecut o nota la secretariat.Din cauza asta eu nu pot sa trec in anul urmator si nu pot primi ... (vezi toată discuția)
Student exmatriculat înscris într-un curs finanțat prin posdru alexandru1995 alexandru1995 Vă salut, Am să încep direct, printr-o scurtă prezentare a situației mele. După ce am luat bacalaureatul, în sesiune din iunie-iulie 2014, m-am ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati BogdanCostea BogdanCostea Mai intai de toate va salut cu respect si va urez un nou an fericit si plin de realizari. Problema mea este ca am fost exmatriculat de la master pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)