avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comert cu ridicata?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comert cu ridicata?

Buna ziua. Exista in CAEN mai multe coduri care incep cu denumirea "comert cu ridicata..." Ce inseamna aceasta notiune? Exista vreo normare oficiala a acestei notiuni? E important pentru firma noastra sa avem o explicatie data intr/un act oficial. multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:30, 1 Iunie 2009
comert cu ridicata = comert en gros, sincer nu stiu daca exista vreo explicatie oficiala a termenului dar am sa caut si am sa revin sa postez
Prin "comert cu ridicata" sau "comert en-gross" se realizeaza vanzarea de marfuri in cantitati mari , spre deosebire de "comertul cu amanuntul" unde vanzarea produselor se face "cu bucata".
In primul caz se folosesc facturi si chitante iar in al 2-lea caz este obligatorie existenta casei de marcat si eliberarea de bonuri fiscale ( la cererea clientului se va intocmi si factura ).
Deseori firmele care practica comertul cu bucata ( cu amanuntul) se aprovizioneaza de la firmele de en-gross, de la firmele de distributie (care fac tot comert cu ridicata), sau de la firmele producatoare(care vand si ele tot cu ridicata).
Vanzarea-cumpararea de produse si marfuri cu ridicata , de la distribuitori sau de la firme producatoare mai au adesea , pe langa factura si contracte, certificate de garantie, de calitate, etc.
Marfurile din reteaua cu amanuntul au aceste documente doar la intrare , nu si la vanzare catre fiecare cumparator.

Apoi prin lege se mai specifica faptul ca nu se practica vanzarea cu ridicata si vanzarea cu amanuntul in aceeasi unitate , aceeasi gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Un restaurant se poate aproviziona cu marfa (materie prima) de la hypermarket ? invatacel invatacel Buna seara, Am un restaurant care se mai aprovizioneaza cu materie prima de hypermarket supermarket....(salate, faina, salam...etc..) cu factura. Dar am ... (vezi toată discuția)
Marfa de en-gross vanduta la bucata catalin74_cc catalin74_cc Buna ziua Sunt un PFA si as dori daca marfa ce o cumpar la en-gros o pot vinde la bucata si ce pasi ar trebui sa parcurg pentru a o putea trece in documente ... (vezi toată discuția)