avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas parinte decedat de boli grave
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas parinte decedat de boli grave

Exista o reglementare legala care prevede ca au drept la pensie de urmas copiii ai caror parinti au murit de boli grave si care nu aveau drept la pensie,nefiind cotizanti la sistemul de pensii.Am cautat in legea pensiilor si nu am gasit,se pare ca problema aceasta este reglementata de o exceptie la legea pensiilor,pe care nu am gasit-o.M-ar interesa sa stiu ce boli grave sunt incluse.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:43, 9 Decembrie 2014
Precizati daca parintii, la data decesului, aveau vreun stagiu cat de mic de cotizare la pensie.
Nu,nu a cotizat deloc la fondul de pensii.
1. Daca nu au avut nici un pic de stagiu de cotizare la pensie nu li se poate calcula o pensie din care sa se acorde pensia de urmas.

2. Incercati la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Revin.Tatal decedat a lucrat cam 5 ani,2 ani la o firma straina care a plecat din tara si vreo 3 la o firma care inca mai exista,dupa care a fost asociat intr-o firma,fara a plati cas si care avea datorii la stat la momentul decesului(2010).Respectivul si-a pierdut cartea de munca(cu mult inainte de operatiunea de scanare) si urmasii nu au mai gasit-o.
1. Luati legatura cu ITM de care apartineau firmele respective si care va poate elibera adeverintele de vechime (pentru perioadele pana la 31.12.2010).

2. Pentru perioadele incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita la Casa de Pensii adeverinta cu stagiul de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum formulez o cerere privind acordarea pensiei de urmas? antonio123 antonio123 CE documente trebuie sa aduc la dosar ptr ca casa de pensie sa imi dea pensie de urmas ptr copil,tatal este decedat si cum formulez cererea la casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas in cazul decesului in urma unei boli incurabile cmtgabi cmtgabi Va rog sa imi spuneti canfom carui articol din legea pensiilor , urmasii decedatilor (copiii) din cauza unor boli incurabile, pot beneficia de pensie de urmas ... (vezi toată discuția)
Arhivare electronica carnete de munca si eliberare certificat stagiu de cotizare gilradic gilradic \\"Arhivarea electronica a carnetelor de munca S-a realizat prin scanarea carnetelor de munca si validarea acestora in arhiva electronica special ... (vezi toată discuția)