Exista o reglementare legala care prevede ca au drept la pensie de urmas copiii ai caror parinti au murit de boli grave si care nu aveau drept la pensie,nefiind cotizanti la sistemul de pensii.Am cautat in legea pensiilor si nu am gasit,se pare ca problema aceasta este reglementata de o exceptie la legea pensiilor,pe care nu am gasit-o.M-ar interesa sa stiu ce boli grave sunt incluse.
Revin.Tatal decedat a lucrat cam 5 ani,2 ani la o firma straina care a plecat din tara si vreo 3 la o firma care inca mai exista,dupa care a fost asociat intr-o firma,fara a plati cas si care avea datorii la stat la momentul decesului(2010).Respectivul si-a pierdut cartea de munca(cu mult inainte de operatiunea de scanare) si urmasii nu au mai gasit-o.
1. Luati legatura cu ITM de care apartineau firmele respective si care va poate elibera adeverintele de vechime (pentru perioadele pana la 31.12.2010).
2. Pentru perioadele incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita la Casa de Pensii adeverinta cu stagiul de cotizare.