buna seara! acum un 1 de zile am cunoscut o persoana pe un site socializare! persoana respectiva s-a oferit sa ma ajute cu bani pentru a-mi termina studiile si alte nevoi personale! in unele cazuri am mintit pentru a-mi trimite bani , dar intr-un final i-am spus ! imi tot trimite un document creat de el prin e-mail sa il completez cu datele mele persoanle plus semnatura precum ca o sa ii inapoiez banii inapoi de indata ce voi avea un salar ! mi-a spus de curand ca daca nu vorbesc cu el si nu ne intelegem pe cale amiabila va suna la politie si ma va da in judecata pentru recuperarea banilor si nu numai , pentru acuzatii penale, frauda, spalare de bani , nu stiu de unde le-a luat pe toate ! informatiile pe care le despre mine sunt doar numele, contul bancar si de unde sunt dar fara adresa, doar orasul ! as dori sa stiu daca poate sa imi faca ceva doar cu ceste informatii si convorbiri de pe site ! va rog din suflet daca imi puteti da un sfat ! va multumesc
Daca persoana respectiva s-a oferit sa va ajute, eu nu cred ca este fapta penala. Poate ca ar trebui sa ne dati mai multe informatii privind oferta bunului samaritean. Dvs. nu trebuia sa faceti nimic in schimb?
pe ce baza poate sa obtina hotarare judecatoreasca ? el mi-a spus ca ma ajuta in orice problema am ! dar de multe ori l-am mintit pentru a-mi trimite sume de bani ! intr-un final i-am spus ca l-am mintit si ca aveam nevoie de bani sa imi cumpar una alta ! el mi-a spus sa ii trimit documentul alturat de copia de buletin si dovada precum lucrez sau nu ! in cazul in care nu i le trimit a spus ca ma va da in judecata ! de cateva ori i-am spus ca ii voi inapoia banii inapoi dar nu toata suma mentionata de el , si doar atunci cand voi avea bani ! nu inteleg pe ce baza ar putea sa ma dea in judecata ! nu trebuia sa fac nimic in schimb
din punct de vedere moral , ar cam trebuii sa-i onorati cerintele domnului respectiv .
legal...cred ca cel mai potrivit s-ar numi "liniste si pace" .
nu are ca sa va faca , nici cu judecata , nici fara judecata....
de unde s-a dedus denumirea de "spalare de bani" ?
si cam cum o sa sune plangerea domnului ?
Cum poate sa obtina hotarare judecatoreasca? :(
Mi-a spus ca ma va da in judecata pentru ca l-am mintit pentru anumite sume de bani , dar si eu i-am promis ca ii voi inapoia banii numai cand voi avea propriul salar dar nu toata suma mentionata de el ! este vorba de 68.000 euro ! el vrea sa ii trimit documentul facut de el , semnat si completatat precum ca ii voi inapoia banii atata timp cat voi avea salar si ca trebuie mereu sa il tin la curent ce salar am !
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament