avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte cadastru

Buna seara.Dorec sa cumpar o casa prin programul "Prima Casa",dar nu mi-ai fost acceptate actele deoarece casa pe care o vreau,in cadastru,autorizatie de consctructie,etc este trecuta ca anexa gospodareasca.
Anexa respectiva este de fapt o casa cu toate utilitatile de 150mp construita in 2009, lipita de o casa veche.Bancile nu accepta gaj ,nici prin prima casa si nici prin credit ipotecar actele cadastrale cu anexa ,chiar dca ea este locuibila.
Intrebarea mea este daca actele cu anexa gospadaresca se pot modifica in casa locuibila??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:36, 25 Noiembrie 2014
Cred ca la nivelul primariei se poate solicita acest lucru.
La primarie ingineru care se ocupa de autorizari constructii,proiecte nu a mai intalnit o speta de genu
Daca anexa a avut autorizatie de construire in acest sens posibil ca aceasta sa se fi inscris in cartea funciara cu aceasta destinatie. SE Solicita autorizatie pentru schimbare de destinatie din anexa in locuinta
Anexa are scoasa autorizatia de constructie.Dar dupa scoaterea autorizatiei pt schimbare destinatie mai trebuie modificat si proiectu si facut alt cadastru ?
Proiectul trebuie facut conform situatiei actuale iar intabularea in cartea funciara se face in baza documentatiei cadastrale care trebuie sa contina autorizatia si procesul verbal de receptie finala

Alte discuții în legătură

Constructie teren agricol mpetrea2000 mpetrea2000 buna ziua, detin un teren intravilan cu destinatie agricola.in ce contii pot ridica o constructie pe acesta? multumesc (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme andreeava andreeava Am si eu o problema legata de o casa mostenita de sotul meu. De fapt este vorba de casa parintilor lui care au decedat, el fiind unicul copil automat a fost si ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)