avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme

Am si eu o problema legata de o casa mostenita de sotul meu. De fapt este vorba de casa parintilor lui care au decedat, el fiind unicul copil automat a fost si unicul mostenitor. Problema este proiectul acestei case. Casa a fost finalizata in anul 2001, este o casa P+1+M si cand ne-am uitat peste acte ne-am dat seama ca proiectul(schita casei) nu corespunde cu realitatea!! Mai exact in proiectul respectiv casa este mult mai mica (este tot P+1+M), Este specificata in proiect o suprafata de 220m3 locuibili si in realitate sunt 360m3. Sotul meu nu stie nimic despre aceasta diferenta. Nu-si aduce aminte decat ca tatal sau era foarte incantat pt ca a mai adaugat niste camere in plus, dar nu l-a intrebat niciodata cum. Noi vrem sa vindem casa respectiva si nu stim cum sa procedam, la ce probleme sa ne asteptam, si ce putem face in cazul acesta.

Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lolec , utilizator 22:32, 24 Septembrie 2011
Casa a fost construita avand autorizatie de constructie? S-a facut de catre primarie si procesul verbal de receptie a imobilului? Imobilul e intabulat? Ce suprafata a fost declarata la fisc cand s-a deschis rolul fiscal?
Revin cu amanuntele cerute de dvs.
- casa are autorizatie de constructie
- procrsul verbal de receptie al imobilului nu l-am gasit in documentele pe care le detinem
- la fisc a fost declarata o o suprafata de 150 m construiti, suprafata care corespunde cu cea din autorizatia de constructie
- are carte funciara dar intabulare nu. Aceasta nu se poate face atunci cand vindem imobilul?

Problema este cu suprafata locuibila care este mai mare decat cea din acte.
Ar trebui refacut cadastru(nu este acelasi cu prioectul casei) pentru suprafata reala, dar daca nu corespunde cu suprafata din autorizatia de construire, vi-l respinge la cartea funciara in momentul in care solicitati intabulrea. in cazul in care ati construit ulterior sau proiectul nu corespunde cu situatia reala, exista o proicedura de "Punere in legalitate" care presupune multe autorizatii si multa alergatura, dar trebuie sa va grabiti ca am inteles ca va mai fi in vigoare pana la 1 ianuarie 2012 cand se schimba Legea 50/1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in cartea funciara SORANAD SORANAD Am construit cu autorizatie o casa S+P+M dar in proiect avizat era doar (P+M) ,la intabularea constructiei a fost intabulat conform proiectului (P+M) ,cum ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire expirata AdrianDP AdrianDP Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si poate reusiti sa ma lamuriti. In Iunie 2008 am obtinut o autorizatie de contruire pe o perioada de 36 de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa la tara blajanul blajanul Vreau sa cumpar o casa undeva la tara, pe care am vazut-o zilele trecute si vreau sa stiu cu ce acte trebuie sa se prezinte vanzatorul la notariat pentru a ... (vezi toată discuția)