avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare casa la tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare casa la tara

Vreau sa cumpar o casa undeva la tara, pe care am vazut-o zilele trecute si vreau sa stiu cu ce acte trebuie sa se prezinte vanzatorul la notariat pentru a putea sa facem un precontract de vanzare cumparare. Casa este pe numele unei batrane si este construita cam de 15 ani, iar din toate actele, nu am vazut decat proiectul avizat al constructiei, care corespunde cu realitatea. Va multumesc anticipat tuturor celor care ma pot ajuta in acest sens, cat mai repede cu putinta.
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 18:55, 17 Decembrie 2011
Actele de proprietate ale terenului , autorizatia de construire a casei si procesul verbal de receptie, extras de carte funciara de inform are, urmand ca mai apoi daca perfectati actul sa se scoata extras de carte funciara de autentificare, certificat de rol fiscal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
ContSters141818, utilizator
Buna seara.
*In primul rand va sfatuiesc sa vedeti actele, si sa verificati cine este adevaratul proprietar.Este bine ca exprimarile din actele de dobandire ale terenului sa fie clare , fara interpretari.
** Este necesar sa cumparati cu carte funciara intocmita( schita teren, coordonate puncte perimetrale terenului,releveu la toate constructiile existente pe teren) sa sa prezinte daca suprafata din acte corespunde cu suprafata reala din teren;eventualele neconcordante pot duce la probleme mari.
*** Poate nu este rau sa faceti ceva investigatii prin vecini, pentru a evita unele surprize.
****De verificat la primarie cine este titularul rolului si cine a platit impozitele!!!!!!!!!!!!
Am intalnit multe situatii de ramai blocat de ce poate sa mai nascoceasca mintea omeneasca.
Este bine ca tranzactia sa o facti direct cu proprietarul, fara intermediari.
Va dores rabdare si ,,multe succesuri''!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare spatii comune condominium ? turbo20010 turbo20010 Salut. De curand am cumparat un apartament, iar in contract scria asa : \"Se vinde dreptul de proprietate pentru : - apartamentul nr. 5, situat in ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca proprietate pe care vreau sa o cumpar e in regula cu actele? annypetean annypetean Vreau sa cumpar o casa cu teren la tara, cine ne a arata terenul zice ca e imputernicit, dar eu as vrea sa verific daca ceea ce am vazut este in regula si pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru ... Evapop Evapop Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul ... (vezi toată discuția)