avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie teren agricol

buna ziua,
detin un teren intravilan cu destinatie agricola.in ce contii pot ridica o constructie pe acesta?
multumesc
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 16:22, 3 Februarie 2012
primaria elibereaza autorizatie de construire indiferent de destinatie, concomitent cu intabularea constructiei topometristul va face si scoaterea din circuitul agicol dupa obtinerea documentelor necesare (ANIF, OCPI DGADR), stie topometristul

Dar daca terenul pe care urmeaza a se ce construi o anexa gospodareasca se afla in extravilan cine da autorizatia si certificatul de urbanism ?

[Editat - Nu mai citati mesajul anterior, va rog. Pe langa faptul ca este inutil, incalca si Regulamentul de postare. Va multumesc]
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
Ares-3, moderator
primaria competenta
Primaria spune ca autorizatia pentru constructie in extravilan se da de Consiliul Judetean
L.50-1991 arată că Primăria respectivă va da Autorizaţia de construire pentru anexă gospodărească, pe teren extravilan. A se vedea legea , art.4, litera f, pct.3-4,(respectiv, anexă gospodărească până la 100mp, sau anexe gospodăreşti ce se vor construi pe a căror suprafaţă construită desfăşurată este de maximum 5000mp.). Legea arată că tocmai aceste lucrări, sunt exceptate de la autorizarea de către Consiliul judeţean(art.4 alin.1) şi autorizările se vor da de către primăriile comunelor.

Alte discuții în legătură

Construire in extravilan GBBogdan GBBogdan Buna seara, Intentionez sa execut o constructie pe un teren proprietate personala, dar din cauza deschiderii mici trebuie sa ma rezum la a construi in ... (vezi toată discuția)
Cabana din bca poate fi construita in extravilan? ContSters219701 ContSters219701 Buna. Nu prea sunt in tema cu legislatia si as vrea sa construiesc in extravilan. Se poate construi pe proiect de cabana , din bca sau doar din lemn? Ce alte ... (vezi toată discuția)
Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)