avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto suspendat

Buna ziua , in urma cu un an mi a fost suspendat permisul auto in Bucuresti , pe motiv ca am trecut pe rosu(suspendare 30 de zile) . Am contestat procesul verbal si in urma cu 6 luni am obtinut anularea acestuia.(termen de apel 30 de zile)
Acum aproximativ 2 luni in judetul Ialomita mi a fost supendat din nou permisul auto , din cauza nerespecatarii vitezei legale , 104km/h in localitate (suspendare 90 de zile) .
Pentru reducerea perioadei de supendare am dat testul "13 din 15", obtinand 15/15. Mentionez ca pentru reducerea periodei de supendare trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

Cei de la politia rutiera Ialomita refuza sa mi inapoieze permisul deoarece la ei in sistem apar ca si cand as fi avut permisul supendat in ultimi 2 ani, astfel neputand beneficia de reducerea perioadei de suspendare.Am prezentat copii ale "comunicarii hotararii civile",astfel demostrand ca acea suspendare de care se leaga a fost anulata, dar cum suntem in Romania mi s a spus ca trebuie sa merg la Bucuresti pentru a mi se scoate din sistem acel proces verbal. X-(
Am fost si la Bucuresti , acolo unde mi s a comunicat ca la hotararea instantei se putea face apel in 30 de zile si ca trebuie sa ma duc din nou la tribunal pentru a obtine o stampila , cum ca politia nu a facut acest apel #-o .

Imi puteti spune va rog ce pot sa fac in conditiile date?
Cel mai recent răspuns: Marcyy , utilizator 20:54, 24 Noiembrie 2014
Faptul ca aveti comunicarea instantei de fond, nu este suficient. Au dreptate cei de la Politie. Trebuie sa mergeti la arhiva instantei unde v-ati judecat si sa vedeti daca a fost sau nu declarat apelul. Daca este pe rol acest apel, pentru judecare, este delicata situatia dvs. Ptr linistea dvs, puteti verifica si pe portalul instantelor daca au declarat sau nu aceasta cale de atac.
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Va multumesc pentru promptitudine. Maine dimineata o sa merg la arhiva si o sa vad ce este de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto Ramona24 Ramona24 Se poate sa ti se suspende permisul auto pentru 120 de zile si sa nu mai trebuiasca sa dai examen? Am inteles ca pt suspendare pt 90 de zile trebuie sa dai ... (vezi toată discuția)
Mi s-a suspendat 90 zile in romania permisul obtinut in spania cosmin_leonard cosmin_leonard in uma cu 3zile mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul romanie ,mergand prin localitate am fost surprins cu viteza de 103kmh,intrebarea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)