avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creare blog/site, posibile venituri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creare blog/site, posibile venituri

Buna,

Imi doresc sa-mi creez un blog/site personal din care as vrea sa am si niste venituri (prin reclame google). Am cautat informatii pe internet in acest sens insa nu am gasit aproape nimic.

As dori sa stiu eu, ca persoana fizica, fara pfa, firma sau alte cele (momentan un simplu angajat la o simpla firma) ce ar trebui sa fac pentru a fi in legalitate? Mai ales ca este posibil sa nu-mi iasa nimic sau sa primesc gen... 100de euro la 3 luni.

Stiu ca cei mai multi nu platesc nimic, nu sunt inregistrati cu venituri etc... dar nu as vrea sa risc.

Astept un raspuns. Multumesc.B-)
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
snowwhite007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 21:19, 29 Noiembrie 2014
nu stie nimeni nimic?
Din cate stiu eu, in regulamentul de functionare al Google Ad Sense (asta este modulul care se ocupa de reclama online parca) se face mentiune la impozitarea veniturilor virate periodic catre detinatorii site-urilor.
Pe de alta parte, veniturile realizate de dvs. se incadreaza la categora Veniturilor din alte surse (a se vedea Codul Fiscal, Art. 78), iar obligatia calcularii si retinerii la sursa a impozitului si a contributiilor sociale revine platitorului de venit, persoana juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- retinere impozit la sursa pentru intermediere? teodor-andrei teodor-andrei Buna seara, Incerc sa gasesc raspunsul la urmatoarea intrebare, pana acum am primit trei raspunsuri diferite (da, nu si mai intreaba :) ). Voi incerca sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare haine pictate manual Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA ,sau SRL. etc.? ... (vezi toată discuția)
Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)