Buna seara.
In anul 2004 am avut un card de credit la o institutie bancara, cu un credit de 15 000 000 (cincisprezece milioane) de lei vechi. Din cate stiu, acest credit l-am achitat, dar din pacate nu mai am chitantele cu care pot dovedi asta. In urma cu vreo doua luni am primit de la un executor dintr-un judet vecin cu cel in care locuiesc o hotarare de incunviintare a executarii silite data de o instanta din acelasi judet, pentru (aprox.) 7800 RON+1200 Ron cheltuieli de executare. Nu am documentele la indemana, de aceea aproximez. Oricum e vorba in total de peste 9000 RON. Cererea de executare a fost facuta de o firma de recuperare a creantelor din Cipru. Hotararea de incuviintare a fost data de catre instanta anul acesta (dupa 10 ani). Mentionez ca in acest interval (2004-2014) nu am mai primit nicio notificare din partea bancii sau a altcuiva. Am facut contestatie la executare pe care am trimis-o prin e-mail la judecatoria din judetul vecin. Celelalte (taxa de timbru si motivarea cererii) le-am trimis prin posta, recomandata cu confirmare de primire, in termen legal. Cererea mi-a fost anulata. Executorul mi-a poprit veniturile si mi-a blocat contul bancar inca inainte de a apuca sa fac eu contestatia. Va rog frumos sa-mi spuneti daca mai pot face ceva pentru suspendarea executarii si lamurirea problemei.
Si creantele prescrise se pot executa daca nu sunt contestate.
Pentru a se vedea daca creanta este prescrisa trebuie analizate actele.
De regula lumea cede ca sunt prescrise dar nu este asa.