avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare creanta prescrisa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare creanta prescrisa

Buna seara.
In anul 2004 am avut un card de credit la o institutie bancara, cu un credit de 15 000 000 (cincisprezece milioane) de lei vechi. Din cate stiu, acest credit l-am achitat, dar din pacate nu mai am chitantele cu care pot dovedi asta. In urma cu vreo doua luni am primit de la un executor dintr-un judet vecin cu cel in care locuiesc o hotarare de incunviintare a executarii silite data de o instanta din acelasi judet, pentru (aprox.) 7800 RON+1200 Ron cheltuieli de executare. Nu am documentele la indemana, de aceea aproximez. Oricum e vorba in total de peste 9000 RON. Cererea de executare a fost facuta de o firma de recuperare a creantelor din Cipru. Hotararea de incuviintare a fost data de catre instanta anul acesta (dupa 10 ani). Mentionez ca in acest interval (2004-2014) nu am mai primit nicio notificare din partea bancii sau a altcuiva. Am facut contestatie la executare pe care am trimis-o prin e-mail la judecatoria din judetul vecin. Celelalte (taxa de timbru si motivarea cererii) le-am trimis prin posta, recomandata cu confirmare de primire, in termen legal. Cererea mi-a fost anulata. Executorul mi-a poprit veniturile si mi-a blocat contul bancar inca inainte de a apuca sa fac eu contestatia. Va rog frumos sa-mi spuneti daca mai pot face ceva pentru suspendarea executarii si lamurirea problemei.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 15:17, 25 Noiembrie 2014
Si creantele prescrise se pot executa daca nu sunt contestate.
Pentru a se vedea daca creanta este prescrisa trebuie analizate actele.
De regula lumea cede ca sunt prescrise dar nu este asa.
Este ciudat totusi ca 10 ani nu mi-a spus nimeni nimic despre asta. Eu stiam ca am achitat acel card. Este ciudata si suma de 9000 lei.
Pe ce motiv v-a fost anulata contestatia ?
Sau inca nu ati primit motivarea sentinteti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita Laur_entiu Laur_entiu Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a ... (vezi toată discuția)
Executare silita card bancar mishu26 mishu26 Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca, din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am depus o contestatie la executare adresa poprire ... Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa poprire emisa la 18.03.2020. Mentionez ca executarea silita propriu zisa a fost dispusa de instanta in ... (vezi toată discuția)