avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Aplicare Ordonanța de Urgență nr. 102/2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Aplicare Ordonanța de Urgență nr. 102/2013

Aceasta ordonanta stabilește că, de la 01.01.2014, orice sumă din sponsorizări care nu este scăzută din impozitul pe profit se poate reporta în următorii 7 ani. Ce inseamna acest lucru? Daca nu se sponsorizeaza intreaga suma deductibila intr-un an, inseamna ca suma ramasa se cumuleaza la suma deductibila din anul urmator?
Cel mai recent răspuns: CTL Consulting srl , Contabil 15:35, 25 Noiembrie 2014
Cheltuielile cu sponsorizarea sunt nedeductibile din punct de vedere fiscal atunci cand se calculeaza impozitul pe profit. Exista insa prevederea din Codul Fiscal ce permite ca intreaga suma sau o parte din sponsorizarile efectuate intr-un an fiscal, ce se incadreaza in limitele de 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit calculat, sa se scada din impozitul pe profit pentru anul fiscal respectiv.
Suma care nu se scade din impozitul pe profit intr-un an fiscal se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi, respectiv se va putea scadea din impozitul pe profit calculat in anii urmatori.
De exemplu, daca in anul 2014 a ramas suma de 1000 lei ce nu a putut fi scazuta din impozitul pe profit (deoarece nu s-a incadrat in limitele fiscale), iar in anul 2015 nu am cheltuieli cu sponsorizarea deloc, insa prin aplicarea limitelor de 3 la mie din CA si 20% din impozitul pe profit rezulta ca as putea totusi sa i-mi diminuez impozitul pe profit cu suma de 1500 de lei, pot sa folosesc cei 1000 de lei din anul 2014 pentru a face asta. Si in acest exemplu, nu voi mai avea nimic de reportat in perioada urmatoare din punct de vedere al sponsorizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare reportata tacanila tacanila Buna ziua, va rog ajutati-ma sa ma dumiresc in urmatoarea problema: Am sponsorizare reportata din 2014 in val de 2500 lei. La trim I am calculat cat am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu sponsorizarea aveno aveno Am urmatoarea situatie : -Venituri totale 10.000 lei -Cheltuieli totale 8.000 lei -Profit impozabil 2000 lei - Impozit pe profit 2000 x 16% =320 ... (vezi toată discuția)
Articol referitor la sponsorizare CristiC1985 CristiC1985 Buna ziua, Imi poate explica cineva la ce se refera ultimul paragraf? \\"p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind ... (vezi toată discuția)