avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... SRL neplatitor TVA, achzitie din Elvetia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

SRL neplatitor TVA, achzitie din Elvetia

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog doua lucruri:

1. Elvetia este asimilata UE in sensul ca achzitiile din Elvetia sunt considerate intracomunitare sau sunt considerate import?

2. In cazul in care sunt import , un SRL neplatitor de TVA in Romania achita TVA si in Elvetia si in Vama sau doar in Varam in Romania?

Cazul este : SRL neplatitor de TVA si neinregistrat in ROI (achizitiile intracomunitare sunt sub 10000E/an)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 08:55, 26 Noiembrie 2014
Buna ziua,
Elvetia nu este membra UE.
TVA veti plati doar in vama. Trebuie sa obtineti numarul EORI.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
Alexandru Arsu, Contabil
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si taxe elvetia sevenx sevenx Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema. SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva doreste sa faca achizitie intracomunitara geanina_free geanina_free Buna ziua, Am un SRL neplatitor de tva si as dori sa aduc niste produse dintr-o tara UE pe care furnizorul mi le da la pretul de vanzare + TVA - ul aferent ... (vezi toată discuția)
Import elvetia Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, As dori daca se poate sa ma informati cum as putea importa din Elvetia in Romania un tir cu marfa. Detin o firma platitoare de tva in Elvetia si ... (vezi toată discuția)