avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii fiscale traducator autorizat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii fiscale traducator autorizat

Buna ziua,
De curand am fost la ANAF si am intrebat care sunt obligatiile mele in urma obtinerii Autorizatiei de Traducator Autorizat, tinand cont de faptul ca eu am domiciliul in Romania dar Rezidenta mea este afara.
1.Primul raspuns: -Daca statul in care am Rezidenta ma inscrie la FISC ei nu mai au treaba cu mine.
2.Sa aduc un Certificat de Rezidenta Fiscala.
Pana aici totul Ok.
Am intrebat si pot sa ma inscriu la FISC unde am rezidenta.
Acum doresc sa stiu daca am nevoie de ROI tinand cont ca voi lucra pentru cetatenii Romani atat din tara cat si din afara tarii(sigur voi intreba si la Fiscul unde am rezidenta , dar poate primesc si alte pareri).
Cel mai recent răspuns: Mioara Stament , Traducator autorizat 19:22, 26 Noiembrie 2014
Daca sunteti rezident fiscal al altui stat si va inregistrati acolo trebuie sa respectati legislatia acelui stat.

E posibil ca in acel stat sa nu existe ROI si simplul fapt ca veti fi inregistrat ca platitor de TVA sa fie ca si cum sunteti inregistrat in ROI.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii Anastasia gar Anastasia gar Fals in declaratii Buna ziua, ce risca o persoana cetățean American, ce semneaza INFORMATIA falsa atunci cand deschide conturi bancare, ca nu ar fi ... (vezi toată discuția)
Pfa intracomunitar ilie_a64 ilie_a64 Sunt pfa si prestez servicii exclusiv pentru o firma din Belgia.Nu sunt platitor de TVA dar firma belgiana este.La infiintare in august 2011 cei de la ANAF-ul ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)