avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto poluare OUG 50/2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto poluare OUG 50/2008

Se mai poate recupera (in instanta) taxa auto pe poluare pentru un autoturism fabricat si imatriculat in Germania, cumparat in 2008 in Germania si inmatriculat in Romania in 2009. Taxa a fost platita in 2009. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kartago , utilizator 16:32, 15 Decembrie 2014
Rog frumos daca poate cineva sa-mi raspunda.
Am raspuns negativ la cererea catre adm. si vreau sa depun dosarul in instanta (pe jurisprudenta existenta). Ma intereseaza daca exista posibilitatea invocarii termenului de actiune impotriva cererii mele.
Multumesc!
Se poate insa trebuie sa te grabesti si sa depui dosarul anul acesta . Asa am procedat eu anul trecut in decembrie cu o masina inmatriculata in 2008 pt ca altfel s-ar fi prescris .
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
Andra24, utilizator
Multumesc!
Am intocmit dosarul si il depun chiar azi.
Contestatie la raspunsul negativ din partea adm primit in octombrie 2014. Fata de asta sunt in termenul legal pe 554/2004. Ce prescriptie ar mai fi? Despre asta am teama.
carsto a scris:

Multumesc!
Am intocmit dosarul si il depun chiar azi.
Contestatie la raspunsul negativ din partea adm primit in octombrie 2014. Fata de asta sunt in termenul legal pe 554/2004. Ce prescriptie ar mai fi? Despre asta am teama.

Nu ar mai fi nici o prescriptie . Sunteti exact in aceeasi situatie in care eram eu anul trecut .Am depus dosarul in decembrie , am castigat dupa 5 luni insa nici in ziua de azi nu am vazut un leu pentru ca banii se dau esalonat in 5 ani...dar nu asta ar fi problema ci faptul ca abia la anul voi primi graficul de rambursare . Daca nu era de recuperat o suma mare nu ma complicam. Succes!
Se pare ca pe asta si sconteaza ANAF-ul.- instituirea unor proceduri greoaie de recuperare. Multi renunta sa mai recupereze banii din aceasta cauza.Parerea mea este sa nu ii lasam sa-si isi bata joc de noi. Solicitati recuperarea si mergeti in instanta chiar daca este vorba de sume mici. Sa ne adresam CEDO pentru a contesta esalonarea. Noi nu am platit esalonat aceasta taxa, de ce sa o primim inapoi in 5 ani??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare auto danutz01 danutz01 Am achizitionat un autoturism SH in luna octombrie 2008 din Germania , pe care l-am inmatriculat in Romania in luna decembrie 2008.La acea data am platit o ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare ciprian_u ciprian_u Buna seara! Datele problemei sunt putin mai complicate de aceea as fi interesat de cateva pareri inainte sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare a unui contract de leasing incheiat Cristianna Cristianna Buna ziua!In noiembrie 2008 ,am achizitionat pe firma un autoturism,in leasing.Am platit bineinteles taxa de poluare aferenta.Ulterior un angajat al firmei,a ... (vezi toată discuția)