avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

buna ziua.am o problema mare.am depasit un autovehicol pe linia continua.autovehicolul respectiv circula cu o viteza foarte mica si am fost nevoit sa depasesc.am fost oprit de politie si mi s-a suspendat permisul de conducere.as vrea sa contest procesul verbal.in procesul verbal agentul respectiv a scris exact asa: ,,a efectuat manevra de depasire a auto marca ford cu nr de inmatriculare........ trecand peste marcajul linie continua simpla care desparte cele doua sensuri de mers si pe trecerea pentru pietoni marcata si semnalizata corespunzator''. La ,,fapta savarsita este prevazute de:'' a scris art.120/1/i din HG 1391/2006. Am citit respectivul articol si nu prea bate cu ceea ce a scris agentul.Adica ,, Art. 120.(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care
desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar şi parţial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere; '' pot face contestatie pe acest motiv?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 22:00, 25 Noiembrie 2014
Puteti contesta acest proces-verbal. Este dreptul dvs. Nu aveti nicio sansa de castig pe acset aspect. Poate mai gasiti altceva. Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se bucură de prezumţia de legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis lupugeorge lupugeorge Buna ziua Va rog sa imi raspundeti la intrebarea:Daca am efectuat manevra de depasire pe linie discontinua si am reintrat pe partea dreapta pe linie ... (vezi toată discuția)
Intoarcere in intersectie semaforizata - accident ceciortan ceciortan Stimate Doamne, Domni, am un gust foarte amar in legatura cu reglementarea pe cale amiabila a unui accident soldat, desigur cu pagune materiale. In fapt, tatal ... (vezi toată discuția)
Depasire air_denis air_denis Daca incep depasirea pe linia intrerupta si o finalizez pe linia continua se considera incalcare a regulilor de circulatie? (vezi toată discuția)