avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

Buna ziua
Va rog sa imi raspundeti la intrebarea:Daca am efectuat manevra de depasire pe linie discontinua si am reintrat pe partea dreapta pe linie continua-este sanctionabila?Mi-a fost suspendat permisul.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:20, 2 Octombrie 2012
hg1391-raoug195

Art. 120. – (1) Se interzice depasirea vehiculelor:
i) când pentru efectuarea manevrei se încalca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circula, chiar si partial, pe sensul opus, ori se încalca marcajul care delimiteaza spatiul de interzicere;

manevra de depasire trebuie finalizata tot intr-o zona cu marcaj discontinuu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire air_denis air_denis Daca incep depasirea pe linia intrerupta si o finalizez pe linia continua se considera incalcare a regulilor de circulatie? (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat catalinsparhat catalinsparhat buna ziua.am o problema mare.am depasit un autovehicol pe linia continua.autovehicolul respectiv circula cu o viteza foarte mica si am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)