avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in afara Romaniei
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in afara Romaniei

Buna ziua
Supun atentiei dvs urmatoarea situatie :
Impotriva unei persoane este declanasata executatrea silita cu tot circuitul , incuvintare poprire etc , a platit 10% din creanta intentioneaza sa plece din romania sa munceasca in UE .
intreabarile mele sunt :
- cum poate fii executata in continuare acesta persoana .
- se pot popri veniturile acestui in alta tara , daca da care sunt pasi , si costurile .
- aceasta poate fii considerata o sustragere de la executare .
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 12:35, 26 Noiembrie 2014
Faptul ca debitorul pleaca la munca in UE nu poate - din punctul meu de vedere - fi interpretat ca sustragere de la executare ... Exista un proverb "decat la oras codas / Mai bine-n satul tau fruntas" ... sau altfel spus daca aici nu se poate trai (decent) se poate incerca in alte tari.
Legat de poprirea veniturilor respectivului in alta tara ... e complicat ... trebuie sa gasiti locul de munca, sa luati legatura cu respectiva firma, sa ii trimiteti documentele traduse (poate si legalizate) ... iar daca va munci "la negru" ... nu prea aveti ce sa ii faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu din eu hadramount2000 hadramount2000 Buna ziua, Intrebarea mea e daca in urma pierderii unui proces civil ca parte parata, obiectul fiind pretentii financiare, este posibil sa mi sa puna ... (vezi toată discuția)
Insolventa persoana fizica ,banca mengazi65 mengazi65 buna ziua,va scriu intr-un moment dificil cu banca .am ramas cu plata ratei in urma cu 5luni..si mi-au trimis executare silita printr-o scrisoare recomandata ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita din 2012 lorymer lorymer Buna ziua! Va rog sa imi dati un sfat pentru urmatoarea problema: am un copil in intretinere, iar fostul sot nu mai plateste pensia alimentara din 2012 cand a ... (vezi toată discuția)