avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara neplatita din 2012
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara neplatita din 2012

Buna ziua! Va rog sa imi dati un sfat pentru urmatoarea problema: am un copil in intretinere, iar fostul sot nu mai plateste pensia alimentara din 2012 cand a terminat somajul. Am facut plangere la Politie, s-au facut cercetari si au ajuns la concluzia ca nu are loc de munca deci nu are cum sa mai si plateasca o pensie alimentara. Eu ma intreb: omul acesta care consuma apa, mancare, fumeaza, bea de unde are bani totusi pentru el? Sa inteleg faptul ca legea nu poate obliga cu nimic un om care-si permite anumite placeri sa nu plateasca pensia alimentara daca nu este integistrat la ITM, adica nu are venituri? Mentionez ca el are probleme de ordin financiar in sensul ca a avut cateva credite neachitate si acum este in faza de executare silita si din acest motiv nu doreste sa munceasca tocmai ca sa dovedeasca faptul ca neavand nici loc de munca si nici bunuri pe numele lui nu are cum sa plateasca nici datoriile si nici pensia alimentara. Adica de 2 ani el nu vrea sa munceasca nicaieri pe motiv ca nu sunt locuri de munca, dar totusi el la 43 de ani traieste cu parintii care sunt pensionari si probabil ca-l intretin?! Pentru asemenea oameni chiar nu exista nici o lege care sa-i forteze cumva sa plateasca pensia alimentara nici macar raportata la minimul de economie? Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in situatia prezentata mai sus pentru ca si copilul meu sa beneficieze de pensia alimentara . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lorymer , utilizator 10:27, 27 Noiembrie 2014
Vreau sa rezolv problema pensiei alimentare. Consider ca acest copil are dreptul si trebuie sa-si primeasca banii care i se cuvin pentru ca nu traieste cu aer si nici nu s-a cerut singur sa vina pe lume, deci trebuie ca ambii parinti sa-si depuna tot interesul pentru ca el sa evolueze si sa aiba un trai decent.
Problema reala consta in faptul ca fostul dvs. sot nu poate fi executat silit, daca nu are venituri si nici bunuri personale... Nu este angajat, nu are salariu, nu i se poate pune poprire, ca nu are pe ce... .
Daca ar fi avut o farama de moralitate, in loc sa-si cumpere tigari si bautura, ar fi dat din putinul pe care-l are, copilului sau...
Multumesc pentru raspuns, pacat ca sunt asemenea oameni pe fata pamantului care nu stiu sau nu sunt capabili sa-si asume propria viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata m-a dat în judecata ca să îl întrețin, dar eu știu că bea și fumează ca întotdeauna. are șanse să mă forțeze să-i plătesc întreținerea? anadin anadin Buna ziua, tocmai am fost data in judecata de tatal meu pe motiv ca trebuie sa ii platesc pensie de intretinere.Acum nu mai sunt in relatii amiabile cu el de ... (vezi toată discuția)
Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Despre legea cu pensia alimentara Rus vasile Rus vasile Dacă copilul sta la părinții ei pot trimite pensia alimentara la ei pentru întreținerea copilului (vezi toată discuția)