avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata m-a dat în judecata ca să îl întrețin, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata m-a dat în judecata ca să îl întrețin, dar eu știu că bea și fumează ca întotdeauna. Are șanse să mă forțeze să-i plătesc întreținerea?

Buna ziua, tocmai am fost data in judecata de tatal meu pe motiv ca trebuie sa ii platesc pensie de intretinere.Acum nu mai sunt in relatii amiabile cu el de aproximativ un an si locuiesc in strainatate de 10 ani cu familia mea.Ii plateam abonamentul de internet televizor mobil, cand s-a stricat frigiderul i-am comandat altul cand nu s-a stricat televizorul i-am comandat altul. Acum nu mai vreau, a fost un om dificil si am avut o viata grea, acum sustine ca e bolnav si nu ii ajung banii pentru tratament mancare si intretinere, dar eu stiu ca bea si fumeaza ca intotdeauna.
Vreau sa stiu daca are intra-devar sanse sa ma forteze sa ii platesc intretinere si ce pot eu sa fac in cazul acesta
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 23:19, 17 Ianuarie 2020
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii le datoreaza parintilor in necesitate intretinere. Codul Civil art 513 - 517. Prin proces va poate sili la plata. Ca sa dovediti ca arunca banii pe bautura si tigari va trebuie detectiv care să-l pozeze ca fumeaza si bea, altfel va castiga detasat - si bineinteles un avocat bun.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
GermanAlex, utilizator
Aduceti vecinii sau alte persoane ca martori pentru a proba faptul ca banii nu ar fi necesar pentru intretinere ci pentru bauturi si tigari.
Depinde şi ce venituri (pensie, chirii incasate) are.
Depinde ce venituri are si ce venituri aveti dvs. Se iau in calcul si bunurile pe care le detine.
Se poate stabili o suma in justitie, dar venitul minim garantat este :
Venit minim garantat
Ajutoare sociale acordate in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat cu modificarile si completarile ulterioare.

a) Cine poate beneficia?

Familiile şi persoanele singure fără venituri sau cu venituri foarte mici, aflate în situaţii de criză sau în stare avansată de pauperitate şi care au domiciliul stabil, reşedinţa pe raza teritorială a sectorului 3

b) De ce poate beneficia?

Nivelul lunar prevazut de legislatia in vigoare :

1 PERSOANA…………………………………………142 LEI

2 PERSOANE…………………………………………255 LEI
Daca nu are venituri si dvs. aveti prea multe se poate stabili o suma prin justitie, dar cred ca suma este mica.
Pensia minima garanta de stat este incepand cu sept 2019 de 704 lei.
Daca are pensie sub 704 lei i se acorda, de catre casa de pensii, o indemnizatie sociala pentru pensionari, pana la echivalentul acestei sume. Daca este bolnav ii da pensie de boala. Intervine si asistenta sociala care face ancheta. Daca este sanatos va trebui sa munceasca.
Stiu si eu 2 alcoolici, cu 2100 lei pensie si teren 3.000 mp la tara, care beau si fumeaza si terorizeaza copii cerand mereu bani si foloase,
Va rog sa postati aici sentinta de la proces. Sunt curioasa deoarece alcoolicii despre care vorbesc sunt rude mai indepartate.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
Epuree, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara neplatita din 2012 lorymer lorymer Buna ziua! Va rog sa imi dati un sfat pentru urmatoarea problema: am un copil in intretinere, iar fostul sot nu mai plateste pensia alimentara din 2012 cand a ... (vezi toată discuția)
Proprire Darina22 Darina22 Nu am bunuri mobile si imobile, sunt divortata si locuiesc in chirie. Am pensie de boala de 704 lei. Pentru o suma de bani scoasa de la un CAR mi s-a blocat ... (vezi toată discuția)
Norma de hrana in pensia de intretinere bmc-monica bmc-monica La calcularea pensiei de intretinere pt minor se ia in considerare norma de hrana a militarilor? In cazul obtinerii unei majorari a pensiei datorita acestui ... (vezi toată discuția)